Hrustljave košarice s špinačo in sirom

sestavine

  • 2 lista vlečenega testa
  • 200 g mlade špinače
  • 2 stroka česna
  • 250 ml smetane za stepanje (35-%)
  • 2 jajci
  • 100 g sira brie
  • 100 g francoskega kozjega sira
  • 20 g suhih paradižnikov (v kozarcu)
  • 1 ščepec muškatnega oreščka
  • 50 g masla + dodatno za mazanje testa
  • sol po okusu

Priprava

  • 1. Za nadev sesekljajte česen in špinačo. Na segretem maslu ju na hitro prepražite. Začinite s soljo, poprom in muškatnim oreščkom.
  • 2. Jajca in smetano stepite skupaj. Dodajte ščepec soli in na kocke narezan brie.
  • 3. Dodajte sesekljane suhe paradižnike in špinačo.
  • 4. Dva lista vlečenega testa premažite s stopljenim maslom in prepognite na dva dela. Vsak list razrežite na šest pravokotnikov.
  • 5. Košarice za mafine razporedite na pekač za mafine z 12 luknjami. V košarice razporedite koščke testa in zatem vlijte špinačno mešanico.
  • 6. V vsako košarico dajte malo kozjega sira.
  • 7. V pečici, segreti na 180 stopinj, pecite približno 15 minut. Vzemite iz pečice in pustite, da se nekoliko ohladi.

Sorodni recepti

Poglej vse