Sorodna oddaja:Dober tekOglejte si jo: Ponedeljek 21 Oktober ob 11:30 | Ponedeljek 21 Oktober ob 16:30

Opis

Soufflé palačinka

Priprava

  1. Zmešajte moko, sol in sladkor. Dolijte mleko, maslo in stepeno jajce. Premešajte in pustite stati 20 minut. Ponev namastite z maslom in specite 6 palačink.
  2. Za soufflé ločite beljake in rumenjake. Rumenjake stepite s škrobom in 120 g sladkorja.
  3. V mleko dajte vaniljev strok in ga zavrite. Vmešajte ga v rumenjake. Vse skupaj zlijte v kozico in kuhajte 1-2 minuti, da se zgosti. Odstranite in dodajte maslo. Prestavite v skledo in pokrijte s plastično folijo. Pustite, da se ohladi na sobno temperaturo.
  4. Ohlajeno kremo stepite z naribano pomarančno lupinico, 120 ml pomarančnega soka in pomarančnim likerjem.
  5. Beljake stepite s ščepom soli. Dodajte preostanek sladkorja in stepajte, da dobite meringo.
  6. Meringo previdno vmešajte v kremo.
  7. Pečico segrejte na 200 stopinj (ne ventilacijo). V pečico položite pekač, da se segreje. Pekač premažite z maslom in gor zlijte palačinko. Čez dajte mešanico za soufflé in pecite 6 minut. Vzemite iz pečice, palačinko prepognite in jo potresite s sladkorjem v prahu. Ponovite s preostalimi palačinkami.
  8. Jagode narežite na kocke in jih zmešajte z medom in pomarančnim likerjem. Palačinko postrezite s sadjem.

 

Nasvet: Za še močnejšo aromo dajte v mleko polovico vaniljevega stroka in ga pokuhajte.

sestavine

Za palačinke:

  • 120 g moke
  • 1 ščepec soli
  • 1 žlička sladkorja
  • 200 ml mleka
  • 1 jajce
  • 1/2 žlica stopljenega masla + za namastite

Za soufflé:

  • 6 jajc
  • 150 g sladkorja
  • 40 g koruznega škroba
  • 550 ml mleka
  • 1 vaniljev strok
  • 20 g masla
  • 1 pomaranča
  • 30 ml pomarančnega likerja
  • 1 ščep soli

Za serviranje:

  • 200 g jagod
  • 15 ml pomarančnega likerja
  • 2 žlici medu   
  • sladkor v prahu
  •  

Sorodni recepti