Bučni vaflji

sestavine

  • 400 g buče butternut
  • 200 ml mleka
  • 1 jajce
  • 40 g masla (pa še malo za premaz)
  • 250 g moke
  • 3 žlice sladkorja
  • 2 čajni žlični pecilnega praška
  • 1 čajna žlička posušenega ingverja
  • 1 čajna žlička muškatnega oreščka
  • 1 ščepec soli
  • javorjev sirup
  • sladoled

Priprava

  • Bučo olupite, narežite na kocke in skuhajte, potem pa jo zmiksajte.
  • Skupaj zmešajte jajce, sladkor in mleko ter dodajte staljeno maslo.
  • Mlečno mešanico zmešajte z bučnim pirejem.
  • Skupaj zmešajte moko, muškatni orešček, ingver, pecilni prašek in ščepec soli.
  • Suhe sestavine dodajte mokrim sestavinam.
  • Vaflje pripravite v namaščenem toasterju za vaflje.
  • Vaflje postrezite z javorjem sirupom in s kepico sladoleda.

Sorodni recepti

Poglej vse