Rižota s špinačnim pestom

Rižota s špinačnim pestom
Sorodna oddaja:Dober tekOglejte si jo: Ponedeljek 24 Avgust ob 11:30 | Ponedeljek 24 Avgust ob 16:30

Opis

Rižota s špinačnim pestom

Priprava

  1. Pretlačite špinačo z oljčnim oljem, soljo, poprom, česnom in 30 ml vode. Dodajte limonov sok in ponovno pretlačite.
  2. Sesekljajte čebulo in česen ter cvrite v 30 ml oljčnega olja do zlatorjave barve. Dodajte riž in dobro premešajte. Dodajte vino in premešajte.
  3. Ko alkohol izpari, postopoma dolivajte jušno osnovo, vmes neprestano mešajte. Posolite in popoprajte.
  4. Ko riž vpije jušno osnovo, dodajte pesto. Odstavite z ognja.
  5. Dodajte nariban parmezan in maslo. Premešajte, da se stopi in postrezite.

sestavine

  • 200 g Arborio riž
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 100 g belega vina
  • 700 ml zelenjavne jušne osnove
  • 80 g masla
  • 80 g parmezana
  • Sol in poper

 

Za pesto:

  • 100 g špinače
  • 100 g olupljenih mandljev
  • 1 strok česna
  • Sok polovice limone
  • 100 ml oljčnega olja
  • Sol in poper

Sorodni recepti