Sirove štručke
Recept je iz: Lora in Stoyan

Mehke in puhaste sirove štručke - primerne za zajtrk in mnogo več!
sestavine
- 800 g moke za štručke in še malo, da pomokamo pult
- 400 g kisle smetane
- 3 jajca
- zavitek suhega kvasa
- 15 g soli
- 500 g kravjega sira
- 50 ml olivnega olja
Priprava
- Št. porcij: 12
- Čas za kuhanje: 1 ura + vzhajanje
- 1. V skledi zmešajte moko, sol in kvas.
- 2. V drugi skledi razžvrkljajte jajca s kislo smetano in olivnim oljem.
- 3. Suhe in mokre sestavine zmešajte ter na pomokani površini ali z mešalnikom zgnetite mehko in prožno testo.
- 4. Testo dajte v čisto skledo, pokrijte ga s plastično folijo in pustite, da vzhaja.
- 5. Sir nadrobite in ga dodajte v testo. Še enkrat pregnetite. Na pomokani površini oblikujte 12 štručk. Dajte jih na pekač, obložen s papirjem za peko, kjer naj ponovno vzhajajo.
- 6. Pečico segrejte na 180 °C in štručke pecite 20–25 minut, da postanejo zlate.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Poh Ling Yeow
Roti canai
Recepti Nico Reynolds
Dimljeni humus in pečeni ploski kruh z zelenjavo
Recepti Mary Berry
Štručke s sirom in zelišči
Recepti Luca Ciano
Focaccine (mini fokače) s pršutom & dimljeno mocarelo
Recepti Lora in Stoyan
Burek paprike
Recepti Lora in Stoyan
Mlinci
Recepti Lora in Stoyan
Polnozrnate preste s sirom
Recepti Michel Roux
Croque Monsieur s suhomesnatimi izdelki
Recepti Lora in Stoyan
Sirova pita
Recepti Silvia Colloca
Štrudelj z rikoto in n’dujo