Sirove štručke

Mehke in puhaste sirove štručke - primerne za zajtrk in mnogo več!

sestavine

  • 800 g moke za štručke in še malo, da pomokamo pult
  • 400 g kisle smetane
  • 3 jajca
  • zavitek suhega kvasa
  • 15 g soli
  • 500 g kravjega sira
  • 50 ml olivnega olja

Priprava

  • Št. porcij: 12
  • Čas za kuhanje: 1 ura + vzhajanje
  • 1. V skledi zmešajte moko, sol in kvas.
  • 2. V drugi skledi razžvrkljajte jajca s kislo smetano in olivnim oljem.
  • 3. Suhe in mokre sestavine zmešajte ter na pomokani površini ali z mešalnikom zgnetite mehko in prožno testo.
  • 4. Testo dajte v čisto skledo, pokrijte ga s plastično folijo in pustite, da vzhaja.
  • 5. Sir nadrobite in ga dodajte v testo. Še enkrat pregnetite. Na pomokani površini oblikujte 12 štručk. Dajte jih na pekač, obložen s papirjem za peko, kjer naj ponovno vzhajajo.
  • 6. Pečico segrejte na 180 °C in štručke pecite 20–25 minut, da postanejo zlate.

Sorodni recepti

Poglej vse