Štrudelj z rikoto in n’dujo

Če želite pričarati pravo italijansko vzdušje v svoji kuhinji, ste na pravem mestu. Silvia Colloca, priznana italijanska kuharica nam je pripravila preproste in okusne recepte, ki jih lahko pripravite tudi vi. Postanite mojster italijanske kuhinje še danes!

sestavine

  • 250 g gladke moke
  • ščep soli
  • 2 žlici raztopljenega nesoljenega masla
  • 125 ml gazirane vode, plus po potrebi
  • 1/2 jajca, razžvrkljanega (preostanek porabite za premaz)
  • NADEV:
  • 2 žlici ekstra deviškega olivnega olja
  • 3 bučke, narezane na tanko
  • sol in poper
  • 150 g n‘duje, na kocke
  • 400 g sveže rikote, odcejene
  • 3 žlice naribanega pekorina
  • 1 jajce
  • pest peteršilja, grobo nasekljanega

Priprava

  • 1. Moko in sol dajte v skledo. Naredite jamico in dodajte maslo, vodo in razžvrkljano jajce. Nežno zmešajte v testo, po potrebi dodajte še žlico ali dve vode. Gnetite 10 minut do gladkega in mehkega, zavijte v plastično folijo in pustite počivati v hladilniku vsaj 30 minut.
  • NADEV
  • 1. Pečico ogrejte na 180 °C in pekač obložite s peki papirjem.
  • 2. Zagrejte olivno olje na srednjem ognju. Dodajte bučke in pecite ter mešajte 6–8 minut, da rahlo porjavijo. Solite in poprajte in dajte na stran.
  • 3. Zmešajte n‘dujo, rikoto, pekorino, jajce, peteršilj in bučke v veliki skledi in solite ter poprajte.
  • 4. Naredite testo in ga pustite počivati. Pomokajte delovno površino in razvaljajte testo na debelino 2–3 mm – skozi testo se mora skoraj videti. Testo položite na velik pomokan prt.
  • 5. Nadevajte nadev na tretjino testa in dodajte nekaj kosov masla, nato pa si s prtom pomagajte zviti štrudelj, robove pa zavihajte navznoter. Dvignite in prestavite na pekač ter oblikujte v podkev ali pustite ravno. Namažite s preostankom jajca.
  • 6. Pecite 40–45 minut, da se zlato zapeče in nadev skuha. Naj se hladi vsaj 20–30 minut, preden ga narežete, da nadev ne izteče.

Sorodni recepti

Poglej vse