Že dolgo najbrž niste jedli sirove pite, a nič zato - je ostala slastna. Domača sirova pita izpod vaših rok. 

sestavine

  • 500 g moke
  • 400 g kravjega sira
  • 200 g masla
  • 3 jajca
  • 120 ml vode
  • 1 žlička soli

Priprava

  • 1. Zmešajte vodo in sol. Dodajte stepena jajca in zatem postopoma moko. Testo naj bo gladko, ne preveč lepljivo in ne preveč zbito. Pokrijte ga s plastično folijo in pustite počivati 30 minut.
  • 2. Testo oblikujte v 12 kroglic. Vsako kroglico razvaljajte na velikost pekača.
  • 3. V kozico zlijte dva litra vode, jo zavrite in dodajte sol. Vsako plast testa posebej spustite v vrelo vodo in kuhajte okoli minuto. Ko se dvignejo na površje, jih odstranite in položite v skledo z ledeno mrzlo vodo.
  • 4. Pekač radodarno premažite z maslom. Dobro odcejene plasti po vrsti naložite v pekač, jih premažite z maslom in potresite z nadrobljenim sirom. Na vrhnji plasti naj sira ne bo, le premažite jo z maslom.
  • 5. Pito 30 minut pecite pri 180 stopinjah.
  • + čas za počivanje testa

Sorodni recepti

Poglej vse