Za pravi okus Italije bo poskrbel Luca Ciano, italijanski kuharski mojster, ki s svojo strastjo do hrane in izjemnimi kuharskimi veščinami ustvarja čarobne italijanske jedi. Pridruži se ostalim domačim kuharjem in pripravi še ti pristno italijansko jed. Buon appetito!

sestavine

  • 4 mini fokače (250 g moke 00, 50 g polnozrnate moke, 180 g vode, 50 g droži (po želji), 7 g suhega kvasa, 7 g sladkorja, 7 g soli)
  • 120 g parmskega pršuta, tanko narezanega
  • 1 nektarina, narezana na 12 rezin
  • 2 dimljeni bivolji mocareli, narezani na 1 cm debelo
  • 40 g meda
  • 30 g orehov, popraženih
  • 50 ml ekstra deviškega olivnega olja
  • 10 g neslanega masla
  • 20 g zelene solate, umite

Priprava

  • 1. Zagrejte ponev, dodajte maslo in nektarine ter pražite 2 minuti na vsaki strani in polijte z medom. Kuhajte, da karamelizira. Odstranite z ognja in dajte na stran. 
  • 2. Narežite mini fokače na pol in naložite sestavine, najprej solato (polivka je sok nektarin po praženju in malo ekstra deviškega olivnega olja), mocarelo, orehe, pršut in medene nektarine.
  • 3. Pokrijte z drugim delom fokače in postrezite.

Sorodni recepti

Poglej vse