Focaccine (mini fokače) s pršutom & dimljeno mocarelo
Recept je iz: Luca Ciano
Za pravi okus Italije bo poskrbel Luca Ciano, italijanski kuharski mojster, ki s svojo strastjo do hrane in izjemnimi kuharskimi veščinami ustvarja čarobne italijanske jedi. Pridruži se ostalim domačim kuharjem in pripravi še ti pristno italijansko jed. Buon appetito!
sestavine
- 4 mini fokače (250 g moke 00, 50 g polnozrnate moke, 180 g vode, 50 g droži (po želji), 7 g suhega kvasa, 7 g sladkorja, 7 g soli)
- 120 g parmskega pršuta, tanko narezanega
- 1 nektarina, narezana na 12 rezin
- 2 dimljeni bivolji mocareli, narezani na 1 cm debelo
- 40 g meda
- 30 g orehov, popraženih
- 50 ml ekstra deviškega olivnega olja
- 10 g neslanega masla
- 20 g zelene solate, umite
Priprava
- 1. Zagrejte ponev, dodajte maslo in nektarine ter pražite 2 minuti na vsaki strani in polijte z medom. Kuhajte, da karamelizira. Odstranite z ognja in dajte na stran.
- 2. Narežite mini fokače na pol in naložite sestavine, najprej solato (polivka je sok nektarin po praženju in malo ekstra deviškega olivnega olja), mocarelo, orehe, pršut in medene nektarine.
- 3. Pokrijte z drugim delom fokače in postrezite.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Poh Ling Yeow
Roti canai
Recepti Nico Reynolds
Dimljeni humus in pečeni ploski kruh z zelenjavo
Recepti Mary Berry
Štručke s sirom in zelišči
Recepti Lora in Stoyan
Burek paprike
Recepti Lora in Stoyan
Mlinci
Recepti Michel Roux
Croque Monsieur s suhomesnatimi izdelki
Recepti Lora in Stoyan
Sirova pita
Recepti Silvia Colloca
Štrudelj z rikoto in n’dujo
Recepti Ljubomir Stanišić
Zapečeni kozji sir
Recepti Luca Ciano
Sendviči z mocarelo in parmskim pršutom