Piščanec v glinenem loncu

Piščanec v glinenem loncu
Sorodna oddaja:Dober tekOglejte si jo: Ponedeljek 21 Oktober ob 11:30 | Ponedeljek 21 Oktober ob 16:30

Opis

Piščanec v glinenem loncu

Priprava

  1. Piščančje nogice razkosajte na kose. Posolite in popoprajte.
  2. Grobo nasekljajte čebulo, česen, špinačo, peteršilj, origano in sušen paradižnik.
  3. Moko popražite v suhi ponvi.
  4. V skledi zmešajte meso z zeleno zelenjavo, moko, papriko, poprom, lovorovim listom in soljo.
  5. Premestite v glinen lonec. Po vrhu položite piščanca. Zalijte z mlekom in vinom in po potrebi vodo. Prelijte s stopljenim maslom.
  6. Pokrijte s pokrovko in pecite 2 uri pri 150 stopinjah (ventilacija). Potem pokrov odstranite in specite do zlatega.

sestavine

  • 4 piščančje nogice
  • 125 g masla
  • 4 mlade čebule
  • 1 šopek drobnjaka
  • 1 šopek peteršilja
  • 100 g mlade špinače
  • 40 g sušenih paradižnikov (v olju)
  • 2 vejici svežega origana
  • 200 ml mleka
  • 100 ml belega vina
  • 50 g moke
  • 1 lovorov list
  • 1 žlica paprike
  • 1 žlička popra v zrnu
  • sol in poper po potrebi

Sorodni recepti