Čokoladni alfajores
Recept je iz: Lora in Stoyan
Čokoladni alfajores
sestavine
- 200 g koruznega škroba
- 180 g moke
- 20 g kakava
- 200 g zmehčanega masla
- 150 g sladkorja v prahu
- 30 ml temnega ruma
- 200 g dulce de leche (sladko kondenzirano mleko v pločevinki)
- 2 - 3 žlice sojine omake
- 3 rumenjake
- 10 g sladkorja z burbonsko vaniljo
- 100 g stopljene čokolade
Priprava
- Priprava:
- Z električnim mešalnikom stepite maslo in sladkor. Dodajte rumenjake, vaniljev sladkor in rum ter ponovno stepite.
- Dodajte kakav, škrob in moko. Na hitro zmešajte z mešalnikom in potem z lopatko. Dobiti morate drobljivo testo. Zavijte v plastično folijo in dajte v hladilnik za 1 uro.
- Na pomokani delovni površini razvaljajte testo na precej tanko debelino. Izrežite kroge. Prestavite jih na pekač in pecite 10 minut pri 180 stopinjah. Potem jih vzemite iz pečice in pustite, da se ohladijo.
- Zmešajte sojino omako in dulce de leche. Piškote premažite s karamelom in jih zlepite skupaj.
- Okrasite s stopljeno čokolado in postrezite.
- Nasvet:
- Preostanek testa pregnetite in ponovno razvaljajte. Lahko ga shranite v hladilniku ali zamrznete.
- *Pecite v ventilacijski pečici.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Marelice s kokosovo glazuro
Recepti Sara La Fountain
Masleni kolački z borovnicami
Recepti Nenad Veljković
Kavni mousse z višnjami
Recepti Rudolph van Veen
Torta ob rojstvu otroka
Recepti Rudolph van Veen
Kolač ob rojstvu otroka
Recepti Rachel Khoo
Črni gozdiček v čokoladnih skledicah
Recepti Rachel Khoo
Brezpastirska pita
Recepti Rachel Khoo
Torta z jagodami in smetano
Recepti Rachel Khoo
Majhne pite z jagodičjem in kremo iz kremnega sira
Recepti Kiran Jethwa
Zvrnjen kolač s kruhovcem