Čokoladni alfajores

Čokoladni alfajores

sestavine

  • 200 g koruznega škroba
  • 180 g moke
  • 20 g kakava
  • 200 g zmehčanega masla
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 30 ml temnega ruma
  • 200 g dulce de leche (sladko kondenzirano mleko v pločevinki)
  • 2 - 3 žlice sojine omake
  • 3 rumenjake
  • 10 g sladkorja z burbonsko vaniljo
  • 100 g stopljene čokolade

Priprava

  • Priprava:
  • Z električnim mešalnikom stepite maslo in sladkor. Dodajte rumenjake, vaniljev sladkor in rum ter ponovno stepite.
  • Dodajte kakav, škrob in moko. Na hitro zmešajte z mešalnikom in potem z lopatko. Dobiti morate drobljivo testo. Zavijte v plastično folijo in dajte v hladilnik za 1 uro.
  • Na pomokani delovni površini razvaljajte testo na precej tanko debelino. Izrežite kroge. Prestavite jih na pekač in pecite 10 minut pri 180 stopinjah. Potem jih vzemite iz pečice in pustite, da se ohladijo.
  • Zmešajte sojino omako in dulce de leche. Piškote premažite s karamelom in jih zlepite skupaj.
  • Okrasite s stopljeno čokolado in postrezite.
  • Nasvet:
  • Preostanek testa pregnetite in ponovno razvaljajte. Lahko ga shranite v hladilniku ali zamrznete.
  • *Pecite v ventilacijski pečici.                                                                                                                                                                                

Sorodni recepti

Poglej vse