Čokoladni kolač z maskarponejem

Čokoladni kolač z maskarponejem
Sorodna oddaja:Dober tekOglejte si jo: Četrtek 30 Januar ob 00:00 | Četrtek 30 Januar ob 11:30

Opis

Čokoladni kolač z maskarponejem

Priprava

  1. Čokolado stopite v posodi nad paro in pustite, da se malo ohladi.
  2. Ločite rumenjake in beljake. Zmeljite lešnike.
  3. Zmešajte maslo in sladkor. Jajca dodajajte enega po enega, medtem stalno mešajte. Dodajte konjak, čokolado in lešnike. Premešajte.
  4. Beljake s soljo stepite do snega. Med stalnim mešanjem postopoma dodajte preostale sestavine.
  5. Pekač s snemljivim dnom (26 cm premer) obložite s peki papirjem. Maso dajte v pekač. Pecite v pečici eno uro na 150 stopinj.
  6. Z električnim mešalnikom zmešajte maskarpone, sladkor v prahu, vaniljev sladkor, kavo in kremo.
  7. Kolač okrasite s kremo in postrezite. Po vrhu lahko posujete tudi nadrobljeno čokolado.

*Pecite v pečici z ventilatorjem.

sestavine

  • 200 g čokoladne kuverture
  • 200 g masla (s sobne temperature)
  • 250 g olupljenih lešnikov
  • 6 jajc
  • 30 ml konjaka
  • 1 ščep soli

Za kremo:

  • 250 g maskarponeja
  • 300 ml smetane za stepanje
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 10 g burbonski vaniljev sladkor
  • 30 ml espresso kava

Sorodni recepti