Solata s francoskim prelivom

Za to klasično solato rdečo peso spečete v pečici, korenje in krompir pa skuhate. Vso zelenjavo, vključno s kislimi kumaricami, nasekljate na manjše kocke in prelijete s prelivom.

sestavine

  • 300 g rdeče pese
  • 200 g korenja
  • 200 g krompirja
  • 150 g kislih kumaric
  • 100 g čebule
  • sok 1 limone
  • 80–90 ml olja + za pokapanje po rdeči pesi
  • 1 žlica dijonske gorčice
  • sol in poper po okusu

Priprava

  • Št. porcij: 6
  • Čas kuhanja: 30 minut + čas za peko rdeče pese
  • 1. Operite rdečo peso in jo postavite na aluminijasto folijo. Prelijte jo z oljem in začinite s soljo in poprom. Zavijte jo . Postavite jo na pekač in dodajte malo vode. Na 180 stopinjah pecite 2 uri ali dokler se ne zmehča. Preverite z zobotrebcem.
  • 2. Skuhajte oprano korenje in krompir.
  • 3. Olupite skuhano in ohlajeno zelenjavo in jo narežite na manjše kocke. Zelenjavo prestavite v večjo skledo.
  • 4. V skledo dodajte nasekljane kisle kumarice in čebulo.
  • 5. V emulzijo zmešajte limonov sok, dijonsko gorčico in olje.
  • 6. Zelenjavo zabelite s prelivom in premešajte.

Sorodni recepti

Poglej vse