Solata s francoskim prelivom
Recept je iz: Lora in Stoyan

Za to klasično solato rdečo peso spečete v pečici, korenje in krompir pa skuhate. Vso zelenjavo, vključno s kislimi kumaricami, nasekljate na manjše kocke in prelijete s prelivom.
sestavine
- 300 g rdeče pese
- 200 g korenja
- 200 g krompirja
- 150 g kislih kumaric
- 100 g čebule
- sok 1 limone
- 80–90 ml olja + za pokapanje po rdeči pesi
- 1 žlica dijonske gorčice
- sol in poper po okusu
Priprava
- Št. porcij: 6
- Čas kuhanja: 30 minut + čas za peko rdeče pese
- 1. Operite rdečo peso in jo postavite na aluminijasto folijo. Prelijte jo z oljem in začinite s soljo in poprom. Zavijte jo . Postavite jo na pekač in dodajte malo vode. Na 180 stopinjah pecite 2 uri ali dokler se ne zmehča. Preverite z zobotrebcem.
- 2. Skuhajte oprano korenje in krompir.
- 3. Olupite skuhano in ohlajeno zelenjavo in jo narežite na manjše kocke. Zelenjavo prestavite v večjo skledo.
- 4. V skledo dodajte nasekljane kisle kumarice in čebulo.
- 5. V emulzijo zmešajte limonov sok, dijonsko gorčico in olje.
- 6. Zelenjavo zabelite s prelivom in premešajte.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Michela Chiappa
Solata panzanella
Recepti Adam Liaw
Umai s kozicami
Recepti Nadiya Hussain
Solata z brstičnim ohrovtom
Recepti Michela Chiappa
Solata z limono, čičeriko, paradižnikom in kozjim sirom
Recepti Curtis Stone
Špargljeva solata s hrustljavo čičeriko
Recepti Curtis Stone
Solata z bazilikinim prelivom
Recepti Marcus Wareing
Solata iz buče in gob
Recepti Lora in Stoyan
Solata z grahom in slanino
Recepti Antonio in Gennaro
Solata z bresaolo
Recepti Lora in Stoyan
Solata s prekajeno postrvjo in sirom