Domača salsiccia s papriko in čebulo
Recept je iz: Lora in Stoyan
Svinjsko pleče po bolgarsko. Vabljeni k pripravi jedi!
sestavine
- Za klobase:
- 500 g svinjskega plečeta brez kosti (500 g mletega svinjskega plečeta)
- 2 stroka česna
- 2 žlički soli
- 1 žlička semen koromača
- 2 žlički dimljene paprike
- 1/3 žličke mletega popra
- 50 ml belega vina
- Za zelenjavo:
- 1 zelena paprika
- 1 rdeča paprika
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 2 paradižnika
- 2 vejici timijana
- 1/2 žličke posušenega origana
- 30 ml olivnega olja
- sol po okusu
- kruh za postrežbo
Priprava
- 1. Zmleto svinjsko pleče zmešajte s soljo, semeni komarčka, nasekljanim česnom, dimljeno papriko, poprom in vinom. Dobro premešajte in pustite počivati vsaj čez noč.
- 2. Čebulo na grobo narežite, nasekljajte česen, papriko narežite na trakove. Paradižnike narežite na večje kocke.
- 3. Na srednjem ognju v ponvi zagrejte olivno olje. Dodajte začinjeno mleto meso.
- 4. Ko meso porjavi, ga vzemite ven in v isti ponvi popražite papriko, čebulo in česen.
- 5. Vmešajte paradižnik. Meso dajte nazaj v ponev. Dodajte liste timijana in origano. Pokusite in po želji dodatno začinite.
- 6. Čez 30 sekund odstranite z ognja – paradižniki naj se ne skuhajo, ampak samo zagrejejo in izpustijo sok.
- 7. Postrezite s hrustljavim kruhom.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Ainsley Harriott
Svinjski kebab in grška zelena solata
Recepti Nico Reynolds
Burger s svinjino in ananasom ter zeljna solata s čilijevo majonezo
Recepti Nico Reynolds
Žemljice z nicovo rjavo omako za zajtrk
Recepti Nico Reynolds
Nabodala s svinjino in šparglji s poletno marinado
Recepti Curtis Stone
Začinjene svinjske zarebrnice s kremno koruzo
Recepti Rudolph van Veen
Pirenejska svinjska rebrca z dušeno zelenjavo
Recepti Lora in Stoyan
Svinjina s čebulo in tarhana
Recepti Mark Moriarty
Quiche lorraine
Recepti Lora in Stoyan
Polnjen svinjski file in gobovi rezanci
Recepti John Torode in Lisa Faulkner
Krompir in chorizo z razlitimi rumenjaki, postreženo s paradižnikovo salso