Svinjsko pleče po bolgarsko. Vabljeni k pripravi jedi!

sestavine

  • Za klobase:
  • 500 g svinjskega plečeta brez kosti (500 g mletega svinjskega plečeta)
  • 2 stroka česna
  • 2 žlički soli
  • 1 žlička semen koromača
  • 2 žlički dimljene paprike
  • 1/3 žličke mletega popra
  • 50 ml belega vina
  • Za zelenjavo:
  • 1 zelena paprika
  • 1 rdeča paprika
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 2 paradižnika
  • 2 vejici timijana
  • 1/2 žličke posušenega origana
  • 30 ml olivnega olja
  • sol po okusu
  • kruh za postrežbo

Priprava

  • 1. Zmleto svinjsko pleče zmešajte s soljo, semeni komarčka, nasekljanim česnom, dimljeno papriko, poprom in vinom. Dobro premešajte in pustite počivati vsaj čez noč.
  • 2. Čebulo na grobo narežite, nasekljajte česen, papriko narežite na trakove. Paradižnike narežite na večje kocke.
  • 3. Na srednjem ognju v ponvi zagrejte olivno olje. Dodajte začinjeno mleto meso.
  • 4. Ko meso porjavi, ga vzemite ven in v isti ponvi popražite papriko, čebulo in česen.
  • 5. Vmešajte paradižnik. Meso dajte nazaj v ponev. Dodajte liste timijana in origano. Pokusite in po želji dodatno začinite.
  • 6. Čez 30 sekund odstranite z ognja – paradižniki naj se ne skuhajo, ampak samo zagrejejo in izpustijo sok.
  • 7. Postrezite s hrustljavim kruhom.

Sorodni recepti

Poglej vse