Živahen Nico Reynolds je rojen v Dublinu, a ima jamajške korenine. Le-te z velikim navdušenjem izraža skozi hrano, ki jo imate priložnost pripraviti in poskusiti v vaši domači kuhinji. Pridružite se nam ob kuhanju barvitih jedi, polnega okusa!

sestavine

  • ZA NABODALA S SVINJINO IN ŠPARGLJI:
  • 500 g svinjskih pleč (ali svinjskih filejev)
  • 250–250 g špargljev brez stebel
  • ZA POLETNO MARINADO:
  • 1 na drobno nasekljana čebula
  • 4 mleti stroki česna
  • lupina in sok ene limone
  • 2 žlici ruja
  • 1 žlica suhe mete
  • 1 pest na drobno nasekljanega koriandra
  • 3 žlice olivnega olja
  • sol in poper

Priprava

  • Priprava svinjine:
  • 1. Skupaj zmešajte vse sestavine za marinado.
  • 2. Marinado razdelite v dve skledi. En del boste porabili za meso, drug del pa za zelenjavo.
  • 3. Odstranite odvečno maščobo in svinjino razrežite na enakomerne kose.
  • 4. Svinjino dajte v marinado.
  • 5. Meso napičite na nabodala in ga še 30 minut pustite v marinadi v hladilniku.
  • 6. Svinjino pecite na sredini žara, in sicer vsako stran 5–6 minut oziroma dokler se ne popolnoma speče. Če niste prepričani, uporabite termometer.
  • Priprava špargljev:
  • 1. Olesenele dele stebla odstranite.
  • 2. Vršičke razpolovite in jih napičite na nabodala.
  • 3. Pokapajte jih z olivnim oljem ter začinite s soljo in poprom.
  • 4. Žar naj bo res vroč, da slišite cvrčanje. Tako bodo šparglji dobro razvili okus in poogleneli.
  • 5. Šparglje pecite na sredini žara in jih redno obračajte, da postanejo hrustljavi in lepo poogleneli.
  • 6. Ko so šparglji pripravljeni, lahko sredico prebodete z vilicami, steblo pa se bo prepognilo kot visoko drevo v nevihti.
  • 7. Začinite s poletno marinado in postrezite.
  • ** Če uporabljate lesena nabodala, jih prej namočite v vodi, da se na žaru ne zažgejo.

Sorodni recepti

Poglej vse