Nabodala s svinjino in šparglji s poletno marinado
Recept je iz: Nico Reynolds
Živahen Nico Reynolds je rojen v Dublinu, a ima jamajške korenine. Le-te z velikim navdušenjem izraža skozi hrano, ki jo imate priložnost pripraviti in poskusiti v vaši domači kuhinji. Pridružite se nam ob kuhanju barvitih jedi, polnega okusa!
sestavine
- ZA NABODALA S SVINJINO IN ŠPARGLJI:
- 500 g svinjskih pleč (ali svinjskih filejev)
- 250–250 g špargljev brez stebel
- ZA POLETNO MARINADO:
- 1 na drobno nasekljana čebula
- 4 mleti stroki česna
- lupina in sok ene limone
- 2 žlici ruja
- 1 žlica suhe mete
- 1 pest na drobno nasekljanega koriandra
- 3 žlice olivnega olja
- sol in poper
Priprava
- Priprava svinjine:
- 1. Skupaj zmešajte vse sestavine za marinado.
- 2. Marinado razdelite v dve skledi. En del boste porabili za meso, drug del pa za zelenjavo.
- 3. Odstranite odvečno maščobo in svinjino razrežite na enakomerne kose.
- 4. Svinjino dajte v marinado.
- 5. Meso napičite na nabodala in ga še 30 minut pustite v marinadi v hladilniku.
- 6. Svinjino pecite na sredini žara, in sicer vsako stran 5–6 minut oziroma dokler se ne popolnoma speče. Če niste prepričani, uporabite termometer.
- Priprava špargljev:
- 1. Olesenele dele stebla odstranite.
- 2. Vršičke razpolovite in jih napičite na nabodala.
- 3. Pokapajte jih z olivnim oljem ter začinite s soljo in poprom.
- 4. Žar naj bo res vroč, da slišite cvrčanje. Tako bodo šparglji dobro razvili okus in poogleneli.
- 5. Šparglje pecite na sredini žara in jih redno obračajte, da postanejo hrustljavi in lepo poogleneli.
- 6. Ko so šparglji pripravljeni, lahko sredico prebodete z vilicami, steblo pa se bo prepognilo kot visoko drevo v nevihti.
- 7. Začinite s poletno marinado in postrezite.
- ** Če uporabljate lesena nabodala, jih prej namočite v vodi, da se na žaru ne zažgejo.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Ainsley Harriott
Svinjski kebab in grška zelena solata
Recepti Nico Reynolds
Burger s svinjino in ananasom ter zeljna solata s čilijevo majonezo
Recepti Nico Reynolds
Žemljice z nicovo rjavo omako za zajtrk
Recepti Curtis Stone
Začinjene svinjske zarebrnice s kremno koruzo
Recepti Rudolph van Veen
Pirenejska svinjska rebrca z dušeno zelenjavo
Recepti Lora in Stoyan
Svinjina s čebulo in tarhana
Recepti Lora in Stoyan
Domača salsiccia s papriko in čebulo
Recepti Mark Moriarty
Quiche lorraine
Recepti Lora in Stoyan
Polnjen svinjski file in gobovi rezanci
Recepti John Torode in Lisa Faulkner
Krompir in chorizo z razlitimi rumenjaki, postreženo s paradižnikovo salso