Sladica, ki bo pobožala vaše brbončice. Kremast maskarpone in sočne breskve bodo sladico ponesle v višave.

sestavine

  • Za biskvit:
  • 4 jajca
  • 100 g moke
  • 80 g sladkorja v prahu
  • 100 g pistacijeve kreme
  • 1 vrečka vaniljevega sladkorja
  • 1 žlička pecilnega praška
  • Za kremni nadev:
  • 1 kg maskarponeja
  • 300 g grškega jogurta
  • 150 g medu
  • lupina 2 pomaranč
  • 10 g vaniljevega sladkorja
  • Za breskve:
  • 4 breskve (8 polovic) iz breskovega kompota
  • 30-40 g masla
  • 50 g sladkorja
  • 10 g vaniljevega sladkorja
  • 50 ml žganja
  • pistacije za posipanje

Priprava

  • 1. Ločite rumenjake od beljakov.
  • 2. Stepite rumenjake, polovico sladkorja, pistacijevo kremo in vaniljev sladkor.
  • 3. Posebej stepite beljake, preostali sladkor in sol.
  • 4. Zmešajte moko in pecilni prašek. Beljake previdno vmešajte v zmes z rumenjaki, potem previdno vmešajte moko.
  • 5. Mešanico razporedite v plitev pekač, obložen s peki papirjem. Pecite v pečici, segreti na 170 stopinj, približno 12 minut. Vzemite iz pečice in pustite, da se ohladi.
  • 6. Zmešajte maskarpone, grški jogurt, med, vaniljev sladkor in naribano pomarančno lupinico.
  • 7. Breskve olupite in narežite na kocke. V kozici segrejte maslo, dodajte sadje, potresite s sladkorjem in kuhajte 5 minut. Prilijte alkohol in kuhajte še od 2 do 3 minute.
  • 8. Za serviranje biskvit položite na ustrezen krožnik, na vrh dajte žlico kuhanega sadja, kremni nadev in na koncu potresite s pistacijami.
  • Nasvet:
  • Če imate raje slajše sladice, v kremni nadev dodajte več medu. Kadar sezona dopušča, uporabite sveže breskve ali nektarine.

Sorodni recepti

Poglej vse