Sorodna oddaja:Dober tekOglejte si jo: Ponedeljek 21 Oktober ob 11:30 | Ponedeljek 21 Oktober ob 16:30

Opis

Solata s špinačo in piro

Priprava

Priprava:

  1. Vodo namakajte v vodi eno uro. Zatem jo kuhajte do mehkega, kakšnih 30 minut. Odcedite in pustite, da se ohladi.
  2. Paradižnike narežite na četrtine. Špinačo operite in dobro osušite. Paradižnike pomešajte s piro in špinačo.
  3. Pripravite preliv. Zmešajte kis, oljčno olje, sol in origano. Na koncu dodajte nasekljano rdečo čebulo.
  4. Orehe popražite v ponvi brez dodane maščobe. Poškropite z malo vode in posolite. Ohladite jih in nasekljajte.
  5. Preliv zlijte čez zelenjavo. Premešajte in postrezite z natrgano mocarelo ter orehi.

sestavine

  • 200 g mlade špinače
  • 150 g pire
  • 125 g mocarele
  • 200 g češnjevega paradižnika
  • 50 g orehov
  • sol po potrebi

 

Za preliv:

  • 1 rdeča čebula
  • 80 ml ekstra deviškega oljčnega olja
  • 30 ml belega vinskega kisa
  • 1 žlička origana
  • sol po potrebi

Sorodni recepti