Oleee! Pričarajte si španski pridih v vaši kuhinji. Vabljeni k pripravi odlične španske paelle s piščancem in rakci.

sestavine

  • 250 g riža arborio
  • 2 piščančja fileja
  • 180 g choriza
  • 300 g rakcev (svežih)
  • 1 zelena paprika
  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • 1 olupljen paradižnik
  • 1 žlička dimljene paprike
  • 1 ščepec žafrana
  • 750 ml piščančje jušne osnove
  • 80 ml ekstra deviškega olivnega olja
  • sol po okusu
  • limona za okras
  • peteršilj za posip

Priprava

  • 1. Piščanca narežite na kocke in solite. Zagrejte polovico olivnega olja v ponvi za paello in pražite piščanca 1 - 2 minuti. Vzemite ga ven in na hitro prepražite rakce v isti ponvi. Vzemite jih ven in na hitro prepražite še chorizo. Vzemite chorizo iz ponve.
  • 2. Drobno sesekljano čebulo, papriko in česen pražite 1 - 2 minuti, dodajte nakockan paradižnik in dimljeno papriko. Dodajte še malo olivnega olja.
  • 3. Dodajte riž in kuhajte 1 - 2 minuti. Prilijte 750 ml jušne osnove, dodajte žafran, solite in poprajte ter kuhajte še 10 minut. Po potrebi med kuhanjem riža dolijte več juhe.
  • 4. Vmešajte piščanca in chorizo. Na vrh položite rakce in jih narahlo pritisnite v riž. Pokapajte s preostankom olivnega olja. Kuhajte na srednjem ognju še vsaj 5 minut, da riž na robovih ponve rahlo porjavi, ne sme pa se zažgati.
  • 5. Odstranite z ognja in pred postrežbo pustite, naj 5 minut počiva. Postrezite posuto s sveže nasekljanim peteršiljem in režnji limone.

Sorodni recepti

Poglej vse