Paella s piščancem in rakci
Recept je iz: Lora in Stoyan
Oleee! Pričarajte si španski pridih v vaši kuhinji. Vabljeni k pripravi odlične španske paelle s piščancem in rakci.
sestavine
- 250 g riža arborio
- 2 piščančja fileja
- 180 g choriza
- 300 g rakcev (svežih)
- 1 zelena paprika
- 1 čebula
- 3 stroki česna
- 1 olupljen paradižnik
- 1 žlička dimljene paprike
- 1 ščepec žafrana
- 750 ml piščančje jušne osnove
- 80 ml ekstra deviškega olivnega olja
- sol po okusu
- limona za okras
- peteršilj za posip
Priprava
- 1. Piščanca narežite na kocke in solite. Zagrejte polovico olivnega olja v ponvi za paello in pražite piščanca 1 - 2 minuti. Vzemite ga ven in na hitro prepražite rakce v isti ponvi. Vzemite jih ven in na hitro prepražite še chorizo. Vzemite chorizo iz ponve.
- 2. Drobno sesekljano čebulo, papriko in česen pražite 1 - 2 minuti, dodajte nakockan paradižnik in dimljeno papriko. Dodajte še malo olivnega olja.
- 3. Dodajte riž in kuhajte 1 - 2 minuti. Prilijte 750 ml jušne osnove, dodajte žafran, solite in poprajte ter kuhajte še 10 minut. Po potrebi med kuhanjem riža dolijte več juhe.
- 4. Vmešajte piščanca in chorizo. Na vrh položite rakce in jih narahlo pritisnite v riž. Pokapajte s preostankom olivnega olja. Kuhajte na srednjem ognju še vsaj 5 minut, da riž na robovih ponve rahlo porjavi, ne sme pa se zažgati.
- 5. Odstranite z ognja in pred postrežbo pustite, naj 5 minut počiva. Postrezite posuto s sveže nasekljanim peteršiljem in režnji limone.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Lora in Stoyan
Torta s kokosom in jagodami
Recepti Lora in Stoyan
Kremna grahova juha
Recepti Lora in Stoyan
Bučni hummus
Recepti Lora in Stoyan
Kruh z zdrobom
Recepti Lora in Stoyan
Kremna grahova juha
Recepti Lora in Stoyan
Zelenjavni boršt
Recepti Lora in Stoyan
Svinjska krača z zmečkanim krompirjem
Recepti Lora in Stoyan
Cacciatore z zajcem in pečenim krompirjem
Recepti Lora in Stoyan
Svinjina z maskarponejem in pečenimi češnjevimi paradižniki
Recepti Lora in Stoyan
Duck Magret s pomarančno omako