Pomaka za vsako priložnost. Poskusite jo poleg kruha, grisinov in podbnih stvari "za pomakat".

sestavine

  • 500 g krompirja
  • 150–200 g jogurta
  • 5 strokov česna
  • 100 g kaper
  • 1/4 šopka kopra
  • Sok in lupinica 1 limone
  • 100 ml olivnega olja
  • Sol po okusu
  • Olivno olje in koper za postrežbo

Priprava

  • 1. Olupite krompir in ga skuhajte v osoljeni vodi.
  • 2. S tlačilko krompir pretlačite, dokler je še vroč.
  • 3. Zmešajte z jogurtom.
  • 4. Olupite česen in zmiksajte v multipraktiku skupaj s kaprami, na drobno nasekljanim koprom, naribano lupinico limone in limonovim sokom.
  • 5. Dodajte krompir in olivno olje ter spet premešajte. Postrezite pokapano z olivnim oljem in z lističi kopra.

Sorodni recepti

Poglej vse