Praznično brusnični nadev
Recept je iz: Donal Skehan
Če želite osvojiti kuhanje, ima Donal Skehan za vas veliko okusnih receptov, za katere ne potrebujete dodatnih sposobnosti, temveč le kuhinjo in nekaj sestavin. Dober tek!
sestavine
- 100 g suhih brusnic
- 1⁄2 JŽ olivnega olja
- 1 čebula, tanko narezana
- 50 g blanširanih mandljev
- 2 klementini z olupkom, razčetverjeni
- 100 g suhih fig, grobo nasekljanih
- 1 jabolko, naribano
- 1⁄4 ČŽ pimenta v prahu
- 350 g svežih belih drobtin
- 1 JŽ svežega rožmarina
- kocka masla
- morska sol in sveže mlet črni poper
Priprava
- 1. Ko se puran peče, pripravite nadev. Brusnice dajte v skledo in prelijte s kropom. Zagrejte olje in popražite čebulo, da se zmehča. Prestavitev veliko skledo in ohladite. V isto ponev dodajte mandlje in jih pražite, da porjavijo. Ohladite jih in grobo nasekljajte.
- 2. Z olupkom četrtine klementin zmiksajte, da nastane pire. Brusnice odcedite, dodajte oreške in pire klementin, brusnice in preostale sestavine, razen masla, k čebuli in dobro začinite. Vse premešajte in naložitev ognjevarno posodo.
- 3. Pokrijte s kosmi masla, pokrijte s folijo in pecite v ogreti pečici na 180 °C 30 minut. Odkrijte, premešajte in pecite še 10-15 minut, da se zlato zapeče, vmes premešajte, da se bo enakomerni speklo. Po potrebi je lahko do postrežbe v topli pečici, pokrito s folijo.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Nico Reynolds
Začinjena marinada
Recepti Nico Reynolds
Babičina pekoča omaka
Recepti Marcus Wareing
Omaka romesco s harisso
Recepti Lora in Stoyan
Grahova pomaka z mariniranim sirom
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladna omaka za churrose
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladno-lešnikov namaz
Recepti Lora in Stoyan
Qatiq iz buck in orehov
Recepti Lora in Stoyan
Pomaka iz krompirja in kaper
Recepti Luke Nguyen
Pekoča paradižnikova omaka
Recepti Nadiya Hussain
Ražnjiči s halloumijem in lubenico ter tamarindovo pomako