Če želite osvojiti kuhanje, ima Donal Skehan za vas veliko okusnih receptov, za katere ne potrebujete dodatnih sposobnosti, temveč le kuhinjo in nekaj sestavin. Dober tek!

sestavine

  • 100 g suhih brusnic
  • 1⁄2 JŽ olivnega olja
  • 1 čebula, tanko narezana
  • 50 g blanširanih mandljev
  • 2 klementini z olupkom, razčetverjeni
  • 100 g suhih fig, grobo nasekljanih
  • 1 jabolko, naribano
  • 1⁄4 ČŽ pimenta v prahu
  • 350 g svežih belih drobtin
  • 1 JŽ svežega rožmarina
  • kocka masla
  • morska sol in sveže mlet črni poper

Priprava

  • 1. Ko se puran peče, pripravite nadev. Brusnice dajte v skledo in prelijte s kropom. Zagrejte olje in popražite čebulo, da se zmehča. Prestavitev veliko skledo in ohladite. V isto ponev dodajte mandlje in jih pražite, da porjavijo. Ohladite jih in grobo nasekljajte.
  • 2. Z olupkom četrtine klementin zmiksajte, da nastane pire. Brusnice odcedite, dodajte oreške in pire klementin, brusnice in preostale sestavine, razen masla, k čebuli in dobro začinite. Vse premešajte in naložitev ognjevarno posodo.
  • 3. Pokrijte s kosmi masla, pokrijte s folijo in pecite v ogreti pečici na 180 °C 30 minut. Odkrijte, premešajte in pecite še 10-15 minut, da se zlato zapeče, vmes premešajte, da se bo enakomerni speklo. Po potrebi je lahko do postrežbe v topli pečici, pokrito s folijo.

Sorodni recepti

Poglej vse