Babičina pekoča omaka
Recept je iz: Nico Reynolds
Živahen Nico Reynolds je rojen v Dublinu, a ima jamajške korenine. Le-te z velikim navdušenjem izraža skozi hrano, ki jo imate priložnost pripraviti in poskusiti v vaši domači kuhinji. Pridružite se nam ob kuhanju barvitih jedi, polnega okusa!
sestavine
- 2 čebuli
- 1 glava strokov česna
- 4–10 čilijev škotska kapica ali drugih rdečih čilijev
- 1 žlica kurkume v prahu
- 4 rdeči čiliji
- 3 rdeče paprike
- 250 ml destiliranega belega vinskega kisa
- 3 žlice francoske gorčice
- 1 zvrhane žličke kurkume
- sol
Priprava
- 1. V blenderju miksajte čebulo, česen in vinski kis, dokler ne nastane gladka zmes.
- 2. Dodajte rdeče čilije, papriko, gorčico in zmiksajte še enkrat.
- 3. Zmes prelijte v skledo in ji vmešajte še kurkumo.
- 4. Mešanico hranite v zaprti posodi.
- 5. Mešanica se odlično prilega različnim omakam, karijem, mesu na žaru, zelenjavi in celo umešanim jajcem.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Nico Reynolds
Začinjena marinada
Recepti Marcus Wareing
Omaka romesco s harisso
Recepti Donal Skehan
Praznično brusnični nadev
Recepti Lora in Stoyan
Grahova pomaka z mariniranim sirom
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladna omaka za churrose
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladno-lešnikov namaz
Recepti Lora in Stoyan
Qatiq iz buck in orehov
Recepti Lora in Stoyan
Pomaka iz krompirja in kaper
Recepti Luke Nguyen
Pekoča paradižnikova omaka
Recepti Nadiya Hussain
Ražnjiči s halloumijem in lubenico ter tamarindovo pomako