Zelo enostavna vegetarijanska jed, pri kateri se kot gorivo za ogenj uporabljajo koruzni storži iz lokalne pridelave. Suhe čilije, česen, šalotko in paradižnik popečete na žaru, da dobite sladko pomako za surovo zelenjavo.

sestavine

  • 5 suhih celih čilijev
  • 4 stroki česna
  • 4 rdeče azijske šalotke
  • 3 paradižniki
  • 1 list posušenega fermentiranega sojinega zrnja (ali 2 žlici ribje omake)
  • 1 ščep soli

Priprava

  • Št. porcij: 4
  • 1. Žar na oglje segrejte na nizko do srednjo temperaturo in popecite čili, česen, šalotko in paradižnik, da počrnijo in se zmehčajo. Zelenjavo vzemite z žara in pustite, da se ohladi.
  • 2. Na žar položite list fermentirane soje in ga na vsaki strani pecite 1 minuto, da postane hrustljav.
  • 3. Olupite črne delce z zelenjave. Čili, česen in šalotko dajte v terilnik. Sestavine tlačite 1 minuto. Dodajte fermentiran list soje in ponovno pretlačite. Dodajte paradižnik in dobro pretlačite. Posolite in ponovno pretlačite. Prenesite omako v servirno posodico.
  • 4. Omako postrezite s surovo sezonsko zelenjavo, kot so poganjki vodnega bambusa, čajota, listi gorčice in mlada buča.

Sorodni recepti

Poglej vse