Pekoča paradižnikova omaka
Recept je iz: Luke Nguyen
Zelo enostavna vegetarijanska jed, pri kateri se kot gorivo za ogenj uporabljajo koruzni storži iz lokalne pridelave. Suhe čilije, česen, šalotko in paradižnik popečete na žaru, da dobite sladko pomako za surovo zelenjavo.
sestavine
- 5 suhih celih čilijev
- 4 stroki česna
- 4 rdeče azijske šalotke
- 3 paradižniki
- 1 list posušenega fermentiranega sojinega zrnja (ali 2 žlici ribje omake)
- 1 ščep soli
Priprava
- Št. porcij: 4
- 1. Žar na oglje segrejte na nizko do srednjo temperaturo in popecite čili, česen, šalotko in paradižnik, da počrnijo in se zmehčajo. Zelenjavo vzemite z žara in pustite, da se ohladi.
- 2. Na žar položite list fermentirane soje in ga na vsaki strani pecite 1 minuto, da postane hrustljav.
- 3. Olupite črne delce z zelenjave. Čili, česen in šalotko dajte v terilnik. Sestavine tlačite 1 minuto. Dodajte fermentiran list soje in ponovno pretlačite. Dodajte paradižnik in dobro pretlačite. Posolite in ponovno pretlačite. Prenesite omako v servirno posodico.
- 4. Omako postrezite s surovo sezonsko zelenjavo, kot so poganjki vodnega bambusa, čajota, listi gorčice in mlada buča.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Nico Reynolds
Začinjena marinada
Recepti Nico Reynolds
Babičina pekoča omaka
Recepti Marcus Wareing
Omaka romesco s harisso
Recepti Donal Skehan
Praznično brusnični nadev
Recepti Lora in Stoyan
Grahova pomaka z mariniranim sirom
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladna omaka za churrose
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladno-lešnikov namaz
Recepti Lora in Stoyan
Qatiq iz buck in orehov
Recepti Lora in Stoyan
Pomaka iz krompirja in kaper
Recepti Nadiya Hussain
Ražnjiči s halloumijem in lubenico ter tamarindovo pomako