Pečeni jajčevci s paradižniki in mladim sirom

Pečeni jajčevci s paradižniki in mladim sirom
Sorodna oddaja:Dober tekOglejte si jo: Četrtek 24 September ob 11:30 | Četrtek 24 September ob 16:30

Opis

Pečeni jajčevci s paradižniki in mladim sirom

Priprava

  1. Jajčevca prerežemo po dolžini. Na odrezani strani zarežemo v meso. Posolimo in pustimo stati 20 minut, da meso ne bo tako grenko. Speremo in posušimo.
  2. Jajčevca razporedimo po pekaču, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in pokapljamo z oljčnim oljem. Pečemo pri 180 stopinjah 30 do 40 minut.
  3. Za omako segrejemo oljčno olje in na njem popražimo drobno nasekljano čebulo in česen. Dodamo drobno nasekljano pečeno papriko. Premešamo in popražimo papriko, potem pa dodamo paradižnik. Začinimo s timijanom, soljo in poprom. Kuhamo 10 minut, dodamo sladkor in odstranimo z ognja.
  4. Z vilicami previdno razrahljamo meso jajčevcev. Prelijemo s paradižnikovo omako. Okrasimo z na kocke narezanim sirom in timijanom ter pokapljamo z oljčnim oljem.

 

*Pecite v ventilacijski pečici.

sestavine

  • 2 jajčevca
  • 200 g mladega kravjega sira
  • timijan
  • oljčno olje
  • sol po okusu

 

Omaka:

  • 400 g nasekljanih pelatov iz pločevinke
  • 400 g pečene rdeče paprike
  • 2 veliki čebuli
  • 4 stroki česna
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 vejici timijana
  • 1 ščep sladkorja
  • sol in poper po okusu

Sorodni recepti