Če se vam prileže morska hrana in nimate veliko časa je to pravi recept za vas. 40 minut in jed je pripravljena!

sestavine

  • 2 skuši (vsaka po 300 g)
  • 200 g belega fižola (v kozarcu)
  • 200 g surove prekajene slanine
  • 1 majhna čebula
  • 2 stroka česna
  • 1/2 zelene paprike
  • 1/2 rdeče paprike
  • 1/2 šopa luštreka
  • 50 g masla
  • 50 ml olivnega olja
  • Sol in poper po okusu

Priprava

  • 1. Filirajte ribi in odstranite vse kosti.
  • 2. Fileje premažite z olivnim oljem, začinite s soljo in poprom. Pecite jih na plošči, dokler niso zlatorjave barve.
  • 3. Na drobno nasekljajte čebulo, česen in papriki.
  • 4. Nakockajte slanino in jo dajte v mrzlo ponev ter prižgite štedilnik. Ko se maščoba raztopi in začne cvrčati, dodajte narezano zelenjavo.
  • 5. Ko zelenjava porjavi, dodajte odcejen fižol in posujte s polovico nasekljanega luštreka.
  • 6. Kuhajte približno 5 minut, odstavite in dodajte maslo.
  • 7. Skušo postrezite na fižolu in posujte s preostankom luštreka.

Sorodni recepti

Poglej vse