Kolač z rjavim maslom in makovo glazuro

sestavine

  • 240 g masla
  • 2 jajci
  • 180 g sladkorja
  • 200 ml mleka
  • 360 g moke
  • 10 g pecilnega praška
  • 1 žlička vaniljevega sladkorja
  • 1 ščep soli
  • maslo in moka za pekač
  • Glazura:
  • 1 skodelica sladkorja v prahu
  • 1 žlica maka
  • 30 ml mleka

Priprava

  • Za rjavo maslo segrevajte v kozici na srednjem ognju. Obarvati se mora svetlorjavo in zadišati po oreščkih. Odstranite ga z ognja in precedite. Ohladite ga, da postane kremasto.
  • Stepite jajci in sladkor, dodajte maslo in spet stepite. Dodajte vaniljev ekstrakt, sol, moko in pecilni prašek. Dolijte mleko in rahlo premešajte.
  • Pekač za šarkelj namastite z maslom in pomokajte.
  • Testo prelijte v pekač in pecite okoli 40 minut pri 180 stopinjah. Pečen kolač vzemite iz pečice in ohladite.
  • Za glazuro zmešajte mleko in presejan sladkor v prahu.

Sorodni recepti

Poglej vse