Nadevan krompir
Recept je iz: Lora in Stoyan
Nadevan krompir
sestavine
- 6 srednje velikih krompirjev
- 2–3 kg morske soli
- 200 g dimljene slanine
- 200 g čedarja
- 100 g masla
- 1/2 čž samardale
- Za postrežbo:
- 300 g kisle smetane
- 1 šop mlade čebule
Priprava
- Krompir umijte in položite na pekač, ki ste ga posuli z morsko soljo. Nanje nasujte preostanek morske soli in pecite na 160 stopinjah kakšne tri ure.
- Naribajte čedar. Slanino nakockajte in dajte v hladno ponev. Vklopite plin in prepražite.
- Krompir previdno odstranite. Zarežite ga, spodnji del naj ostane nedotaknjen. V zareze dajte maslo in začinite s samardalo. Dodajte slanino in posujte s čedarjem. Pecite na 180 stopinjah od 5-7 minut ali da se zlato zapečejo.
- Postrezite s kislo smetano in nasekljano mlado čebulo.
- Nasvet: Z zobotrebcem preverite, če je krompir pečen. Če z lahkoto pride ven, je pečen.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Gabriele Sponza
Domača pica
Recepti Gabriele Sponza
Tacosi na mehiški način
Recepti Nenad Veljković
Irski golaž
Recepti Nenad Veljković
Som z limono
Recepti Nenad Veljković
Riž z zelenjavo
Recepti Bučkini polpeti s špinačno solato
Recepti Polenovka v ovoju z limoninimi testeninami
Recepti Rachel Khoo
Pomarančni žele s kandiranim korenjem
Recepti Rachel Khoo
Gratinirane gobe in cvetača
Recepti BURGERJI Z GOVEDINO