Nadevan krompir

sestavine

  • 6 srednje velikih krompirjev
  • 2–3 kg morske soli
  • 200 g dimljene slanine
  • 200 g čedarja
  • 100 g masla
  • 1/2 čž samardale
  • Za postrežbo:
  • 300 g kisle smetane
  • 1 šop mlade čebule

Priprava

  • Krompir umijte in položite na pekač, ki ste ga posuli z morsko soljo. Nanje nasujte preostanek morske soli in pecite na 160 stopinjah kakšne tri ure.
  • Naribajte čedar. Slanino nakockajte in dajte v hladno ponev. Vklopite plin in prepražite.
  • Krompir previdno odstranite. Zarežite ga, spodnji del naj ostane nedotaknjen. V zareze dajte maslo in začinite s samardalo. Dodajte slanino in posujte s čedarjem. Pecite na 180 stopinjah od 5-7 minut ali da se zlato zapečejo.
  • Postrezite s kislo smetano in nasekljano mlado čebulo.
  • Nasvet: Z zobotrebcem preverite, če je krompir pečen. Če z lahkoto pride ven, je pečen.

Sorodni recepti

Poglej vse