Sorodna oddaja:Dober tekOglejte si jo: Ponedeljek 27 September ob 11:30 | Ponedeljek 27 September ob 16:30

Opis

Nadevan krompir

Priprava

  1. Krompir umijte in položite na pekač, ki ste ga posuli z morsko soljo. Nanje nasujte preostanek morske soli in pecite na 160 stopinjah kakšne tri ure.
  2. Naribajte čedar. Slanino nakockajte in dajte v hladno ponev. Vklopite plin in prepražite.
  3. Krompir previdno odstranite. Zarežite ga, spodnji del naj ostane nedotaknjen. V zareze dajte maslo in začinite s samardalo. Dodajte slanino in posujte s čedarjem. Pecite na 180 stopinjah od 5-7 minut ali da se zlato zapečejo.
  4. Postrezite s kislo smetano in nasekljano mlado čebulo.

Nasvet: Z zobotrebcem preverite, če je krompir pečen. Če z lahkoto pride ven, je pečen.

sestavine

  • 6 srednje velikih krompirjev
  • 2–3 kg morske soli
  • 200 g dimljene slanine
  • 200 g čedarja
  • 100 g masla
  • 1/2 čž samardale

Za postrežbo:

  • 300 g kisle smetane
  • 1 šop mlade čebule

Sorodni recepti