Slovaški krompirjevi cmoki
Recept je iz: Lora in Stoyan
Slovaški krompirjevi cmoki
sestavine
- 1 kg krompirja (starega)
- 400 g moke
- 2 jajci
- 1–2 žlički soli
- 50 g masla
- 100 g prekajene slanine
- 200 g kravjega sira v slanici
- 1/4 šopa drobnjaka
- moka za posip površine
Priprava
- 1. Olupite krompir in ga fino nastrgajte s strgalom. Z rokami izžemite tekočino.
- 2. Dodajte moko, jajci in sol. Mešajte, dokler ne dobite homogene zmesi, a ne preveč.
- 3. Položite testo na pomokano površino in ga narežite na drobne kocke.
- 4. V več rundah ga skuhajte v slani vodi. Cmoki so kuhani, ko splavajo na vrh. Odstranite jih z zajemalko.
- 5. Na ponvi segrejte maslo in zlato prepražite cmoke. Dodajte nadrobljen sir.
- 6. Narezano slanino dajte v hladno ponev. Počasi jo segrejte na štedilniku.
- 7. Cmoke postrezite s slanino in na drobno narezanim drobnjakom.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Nadiya Hussain
Tabule z granatnim jabolkom in peteršiljem
Recepti Michela Chiappa
Pečena jajca s tartufi
Recepti Michela Chiappa
Lazanja z zelenjavo in gobami
Recepti Curtis Stone
Ocvrt krompir v masti race in kis iz pehtrana
Recepti Mary Berry
Krompir dauphinoise
Recepti Mary Berry
Pečenka wellington s popečeno zelenjavo
Recepti Lora in Stoyan
Brusketa s paradižnikom in svežim sirom
Recepti Mary Berry
Skromna pita
Recepti Nico Reynolds
Pooglenela korenje in pastinak v ingverjevem maslu
Recepti Curtis Stone
Stročji fižol in redkvice s chimichurrijem