Slovaški krompirjevi cmoki

sestavine

  • 1 kg krompirja (starega)
  • 400 g moke
  • 2 jajci
  • 1–2 žlički soli
  • 50 g masla
  • 100 g prekajene slanine
  • 200 g kravjega sira v slanici
  • 1/4 šopa drobnjaka
  • moka za posip površine

Priprava

  • 1. Olupite krompir in ga fino nastrgajte s strgalom. Z rokami izžemite tekočino.
  • 2. Dodajte moko, jajci in sol. Mešajte, dokler ne dobite homogene zmesi, a ne preveč.
  • 3. Položite testo na pomokano površino in ga narežite na drobne kocke.
  • 4. V več rundah ga skuhajte v slani vodi. Cmoki so kuhani, ko splavajo na vrh. Odstranite jih z zajemalko.
  • 5. Na ponvi segrejte maslo in zlato prepražite cmoke. Dodajte nadrobljen sir.
  • 6. Narezano slanino dajte v hladno ponev. Počasi jo segrejte na štedilniku.
  • 7. Cmoke postrezite s slanino in na drobno narezanim drobnjakom.

Sorodni recepti

Poglej vse