Vabimo vas k pripravi rulade iz jajčevcev. Ne bo sladka, ampak slana rulada s skuto, sirom in zelenjavo.

sestavine

  • 4 jajčevci (srednje velikosti)
  • sol po okusu
  • olivno olje za premaz
  • 200 g trdega sira
  • Za nadev:
  • 300 g polnomastne skute
  • 300 g belega sira v slanici
  • 100 g parmezana
  • Za paradižnikovo omako:
  • 1 pločevinka paradižnikovih koščkov (400 g)
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 zeleni feferon
  • 1/4 šopa peteršilja
  • 1/4 žličke sušenega origana
  • olivno olje za peko
  • sol in poper po okusu

Priprava

  • 1. Jajčevce narežite na dolge, ozke trakove. Posolite in jih pustite počivati 20 minut, da spustijo grenke sokove.
  • 2. Nato jih izperite, osušite in premažite z olivnim oljem. V ponvi jih popecite z obeh strani.
  • 3. Zmešajte skuto, sir v slanici in parmezan.
  • 4. Na drobno nasekljajte čebulo in česen ter ju na kratko popražite v olivnem olju. Dodajte paradižnik in nasekljan feferon. Na kratko povrite ter začinite z origanom, soljo, poprom in nasekljanim peteršiljem. Odstranite z ognja.
  • 5. Nadev naložite na vsakega od trakov in jih zvijte.
  • 6. Najprej dajte v pekač paradižnike, nato pa še rulade. Potresite z naribanim trdim sirom in 15 minut do zlatega pecite pri 180 stopinjah.

Sorodni recepti

Poglej vse