Rulade iz jajčevcev
Recept je iz: Lora in Stoyan
Vabimo vas k pripravi rulade iz jajčevcev. Ne bo sladka, ampak slana rulada s skuto, sirom in zelenjavo.
sestavine
- 4 jajčevci (srednje velikosti)
- sol po okusu
- olivno olje za premaz
- 200 g trdega sira
- Za nadev:
- 300 g polnomastne skute
- 300 g belega sira v slanici
- 100 g parmezana
- Za paradižnikovo omako:
- 1 pločevinka paradižnikovih koščkov (400 g)
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 1 zeleni feferon
- 1/4 šopa peteršilja
- 1/4 žličke sušenega origana
- olivno olje za peko
- sol in poper po okusu
Priprava
- 1. Jajčevce narežite na dolge, ozke trakove. Posolite in jih pustite počivati 20 minut, da spustijo grenke sokove.
- 2. Nato jih izperite, osušite in premažite z olivnim oljem. V ponvi jih popecite z obeh strani.
- 3. Zmešajte skuto, sir v slanici in parmezan.
- 4. Na drobno nasekljajte čebulo in česen ter ju na kratko popražite v olivnem olju. Dodajte paradižnik in nasekljan feferon. Na kratko povrite ter začinite z origanom, soljo, poprom in nasekljanim peteršiljem. Odstranite z ognja.
- 5. Nadev naložite na vsakega od trakov in jih zvijte.
- 6. Najprej dajte v pekač paradižnike, nato pa še rulade. Potresite z naribanim trdim sirom in 15 minut do zlatega pecite pri 180 stopinjah.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Nico Reynolds
Argentinski čimičuri
Recepti Nico Reynolds
Pečeni halumi z avokadovo omako
Recepti Nico Reynolds
Pooglenela mlada čebula in solata iz fižola cannellini
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo
Recepti Rudolph van Veen
Španska omleta z gobami
Recepti Lora in Stoyan
Fižol z jurčki
Recepti Lora in Stoyan
Stročji fižol z limonovim poprom in parmezanom
Recepti Sir brie s suhim sadjem in portovcem
Recepti Silvia Colloca
Neapeljska krompirjeva pita
Recepti Nico Reynolds
Lizike iz lubenice na žaru s kozjim sirom