Sorodna oddaja:Dober tekOglejte si jo: Sreda 16 Oktober ob 00:00 | Sreda 16 Oktober ob 11:30

Opis

Kruh z zdrobom

Priprava

  1. Kvas raztopite v 350 ml tople vode s sladkorjem.
  2. Pomešajte moko, sol in zdrob. Na sredini naredite vdolbino, v katero dodajte vzhajan kvasec in oljčno olje.
  3. Zgnetite mehko in prožno testo ter ga premestite v naoljeno skledo. Pokrijte in pustite vzhajati.
  4. Testo oblikujte v štruco. V eno skledo položite krpo, jo pomokajte in nanjo položite testo. Pokrijte s krpo in pustite vzhajati.
  5. V pečico položite kamen za peko pice in jo segrejte na 220 stopinj (ventilacija). Na dno položite še en večji kamen.
  6. Kruh zarežite po površini. Kruh položite na razgret kamen. Drugi kamen popršite z vodo, da nastane para. Kruh pecite kakih 25 minut.

sestavine

  • 450 g moke
  • 250 g zdroba
  • 7 g suhega kvasa
  • 1 žlica soli
  • 30 ml oljčnega olja
  • 1 žlica sladkorja

Sorodni recepti