Sorodna oddaja:Dober tekOglejte si jo: Ponedeljek 21 Oktober ob 11:30 | Ponedeljek 21 Oktober ob 16:30

Opis

Piščančje kroglice s sirovo omako

Priprava

  1. Meso nasekljajte in ga grobo zmeljite v strojčku za mletje mesa. Drobno nasekljajte čebulo in timijan. Kruh namočite v vodi.
  2. Zmešajte meso, čebulo in timijan. Dodajte gorčico, odcejen kruh, sol, beli poper, nariban parmezan in jajce. Dobro premešajte in pustite stati v hladilniku vsaj 30 minut.
  3. Oblikujte majhne mesne kroglice in jih do polovice specite.
  4. Za omako nasekljajte česen in ga na hitro popražite na maslu. Glejte, da se ne prižge. Dodajte smetano in parmezan ter začinite s soljo in belim poprom.
  5. Mesne kroglice položite v omako in jih kuhajte še minuto ali dve. Takoj jih postrezite. Lahko jih potresete z nasekljanim peteršiljem.

 

Nasvet:

Če jih nočete popeči na olju, lahko mesne kroglice položite na papir za peko. Pecite jih 8 minut v pečici, ki ste jo predhodno segreli na 220 stopinj.

sestavine

  • 300 g piščančjega fileja
  • 300 g zrezkov iz piščančjih stegen (brez kože)
  • 2 mladi čebuli
  • 2 vejici timijana
  • 2 rezini belega kruha
  • 1 žlica gorčice
  • 1 jajce
  • 20 g parmezana
  • oljčno olje za peko
  • sol in beli poper po potrebi

 

Za omako:

  • 250 ml sladke smetane
  • 100 g parmezana
  • 20 g masla
  • 1 strok česna
  • sol in beli poper po potrebi

Sorodni recepti