Piščančje kroglice s sirovo omako

sestavine

  • 300 g piščančjega fileja
  • 300 g zrezkov iz piščančjih stegen (brez kože)
  • 2 mladi čebuli
  • 2 vejici timijana
  • 2 rezini belega kruha
  • 1 žlica gorčice
  • 1 jajce
  • 20 g parmezana
  • oljčno olje za peko
  • sol in beli poper po potrebi
  • Za omako:
  • 250 ml sladke smetane
  • 100 g parmezana
  • 20 g masla
  • 1 strok česna
  • sol in beli poper po potrebi

Priprava

  • Meso nasekljajte in ga grobo zmeljite v strojčku za mletje mesa. Drobno nasekljajte čebulo in timijan. Kruh namočite v vodi.
  • Zmešajte meso, čebulo in timijan. Dodajte gorčico, odcejen kruh, sol, beli poper, nariban parmezan in jajce. Dobro premešajte in pustite stati v hladilniku vsaj 30 minut.
  • Oblikujte majhne mesne kroglice in jih do polovice specite.
  • Za omako nasekljajte česen in ga na hitro popražite na maslu. Glejte, da se ne prižge. Dodajte smetano in parmezan ter začinite s soljo in belim poprom.
  • Mesne kroglice položite v omako in jih kuhajte še minuto ali dve. Takoj jih postrezite. Lahko jih potresete z nasekljanim peteršiljem.
  • Nasvet:
  • Če jih nočete popeči na olju, lahko mesne kroglice položite na papir za peko. Pecite jih 8 minut v pečici, ki ste jo predhodno segreli na 220 stopinj.

Sorodni recepti

Poglej vse