Svinjski kotleti z aromatičnimi drobtinami

Svinjski kotleti z aromatičnimi drobtinami

sestavine

  • 4 debeli svinjski kotleti
  • 3 rezine belega kruha
  • 1 vejica rožmarina
  • 2 vejici peteršilja
  • 1 čajna žlička gorčice
  • 50 g parmezana
  • 1 strok česna
  • 60 ml ekstra deviškega olivnega olja
  • Sol in poper
  • Za prilogo:
  • 2 korenčka
  • 50 g masla
  • 2 stroka česna
  • 1 ščepec muškatnega oreščka
  • 2 vejici peteršilja
  • Sol in poper po okusu

Priprava

  • Meso z vseh strani premažemo z 2 žlicama olivnega olja in ga začinimo s soljo ter poprom.
  • Meso na hitro zlato popečemo na obeh straneh v močno segreti ponvi. Nato meso premestimo na plitev pladenj za pečenje.
  • Za pripravo drobtin v posodo mešalnika damo nariban parmezan, natrgane kose kruha, gorčico, peteršilj, česen in preostalo olivno olje. Začinimo s soljo in poprom. Premešamo, da nastanejo drobtine. Z drobtinami prekrijemo kotlete.
  • Pečemo v pečici 8–10 minut pri 200 stopinjah. Čas pečenja je odvisen od debeline kotletov.
  • Za prilogo olupimo korenčka in ju razpolovimo po dolžini. Če sta korenčka debela, ju razrežemo na četrtine. Korenček damo v ponev, kjer smo stopili maslo. Ko se korenček nekoliko zmehča, dodamo nasekljan česen, sol, poper in muškatni orešček. Zmešamo in na hitro popražimo. Dodamo 150 ml vode, pokrijemo in 10 minut kuhamo na majhnem ognju. Odkrijemo in posujemo z nasekljanim peteršiljem.
  • Postrežemo kotlete in korenje.
  • *Pecimo v ventilatorski pečici.

Sorodni recepti

Poglej vse