Sorodna oddaja:Dober tekOglejte si jo: Ponedeljek 21 Oktober ob 11:30 | Ponedeljek 21 Oktober ob 16:30

Opis

Svinjska krača z zmečkanim krompirjem

Priprava

  1. V možnarju strite česen, papriko, morsko sol, origano, čili v prahu, kumino, timijan, poper v zrnu, komarčkova semena, lovorov list, dimljeno papriko in rjav sladkor.
  2. Kračo položite v pekač, prelijte s sojino omako in potresite z začimbami. Dobro jih vtrite v meso. V hladilniku naj stoji vsaj 6 ur.
  3. Potem dolijte vino in 200 ml vode. Dodajte na grobo narezano čebulo, korenček in zeleno. Pokrite z alufolijo in pecite 10-12 ur pri 100 stopinjah.
  4. Kračo odstranite, omako precedite in jo zgostite s škrobom, ki ste ga prej pomešali z malo vode. Meso vrnite v pekač in ga 10-15 minut pecite pri 200 stopinjah, da dobi lepo zlato barvo.
  5. Olupite krompir in ga grobo narežite. Skuhajte ga v slani vodi. Zmečkajte ga z vilicami in zmešajte z gorčicama, maslom in drobnjakom. Meso postrezite s krompirjem in omako.

sestavine

  • 1,5 kg svinjske krače brez kože
  • 200 ml belega vina
  • 4 žlice svetle sojine omake
  • 1 žlica škroba
  • 1 čebula
  • 1 korenček
  • 2 stebli zelene

Začimbe:

  • 1 žlička paprike
  • 1/2 žličke dimljene paprike
  • 1/4 žličke čilija v prahu
  • 1 žlička semen kumine
  • 1/2 žličke komarčkovih semen
  • 1 žlička suhega timijana
  • 1/2 žlička suhega origana
  • 1 žlička črnega popra v zrnu
  • 1 lovorov list
  • 1/2 žlička česna v prahu
  • 1 žlička rjavega sladkorja
  • 2 žlici morske soli

Za prilogo:

  • 1 kg krompirja
  • 1-2 žlici gorčice
  • 1 žlička medene gorčice
  • 30 g masla
  • 1 žlica suhega drobnjaka
  • sol po potrebi

Sorodni recepti