Pomaka iz ovčjega sira in pečena čebula s sezamom
Recept je iz: Lora in Stoyan
Pomaka iz ovčjega sira in pečena čebula s sezamom
sestavine
- 250 g fete
- 100 g rikote
- 100 g kremnega sira
- 4 čebule
- 1 strok česna
- 2 jž limonovega soka
- 2 vejici bazilike
- sol po okusu
- ekstra deviško olivno olje
- pražen sezam za posip
- bazilika za posip
Priprava
- Čebulo prerežite na pol in pokapajte z olivnim oljem ter dajte v skledo. Po vseh straneh jo naoljite in dajte na pekač s prerezano stranjo. Dodajte ostanek olivnega olja in pecite, da se zlato zapeče.
- Prestavite na pekač, solite in dodajte 150 ml vode. Pokrijte z aluminijasto folijo in pecite 20 minut na 200 stopinjah. Pustite, da se ohladi.
- Za pomako zdrobite feto, dodajte dve žlici limonovega soka, dve žlici olivnega olja, česen in kremni sir ter zmiksajte.
- Nadevajte v skledico, dodajte rikoto in nasekljano baziliko. Po potrebi še solite.
- Pomako postrezite s čebulo, razporejeno okoli nje. Pokapajte z oljem, ki je ostal po peki čebule, zmešanim z nekaj žlicami olivnega olja. Posujte s sezamom in nasekljano baziliko.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Nadia in Merijn
Pikalili
Recepti Jamie Oliver
Omaka "Gravy"
Recepti Annabel Langbein
Omaka iz korenja
Recepti Nenad Veljković
Omaka za žar
Recepti Sara Chafak
Kremasta čebulna omaka
Recepti Annabel Langbein
Preliv Annabele Langbeinon z indijskimi oreščki in gorčico
Recepti Annabel Langbein
Zlata marmelada Annabel Langbein
Recepti Michela Chiappa
Zelena omaka s peteršiljem in česnom
Recepti Annabel Langbein
Holandska omaka s pehtranom na način Annabel Langbein
Recepti Adrian Richardson
Krema iz pokrovač, gob in tofuja