Pomaka iz ovčjega sira in pečena čebula s sezamom

sestavine

  • 250 g fete
  • 100 g rikote
  • 100 g kremnega sira
  • 4 čebule
  • 1 strok česna
  • 2 jž limonovega soka
  • 2 vejici bazilike
  • sol po okusu
  • ekstra deviško olivno olje
  • pražen sezam za posip
  • bazilika za posip

Priprava

  • Čebulo prerežite na pol in pokapajte z olivnim oljem ter dajte v skledo. Po vseh straneh jo naoljite in dajte na pekač s prerezano stranjo. Dodajte ostanek olivnega olja in pecite, da se zlato zapeče.
  • Prestavite na pekač, solite in dodajte 150 ml vode. Pokrijte z aluminijasto folijo in pecite 20 minut na 200 stopinjah. Pustite, da se ohladi.
  • Za pomako zdrobite feto, dodajte dve žlici limonovega soka, dve žlici olivnega olja, česen in kremni sir ter zmiksajte.
  • Nadevajte v skledico, dodajte rikoto in nasekljano baziliko. Po potrebi še solite.
  • Pomako postrezite s čebulo, razporejeno okoli nje. Pokapajte z oljem, ki je ostal po peki čebule, zmešanim z nekaj žlicami olivnega olja. Posujte s sezamom in nasekljano baziliko.

Sorodni recepti

Poglej vse