Torta z malo sestavin, a odličnega okusa. Brez čokolade, a nič zato, glavno vlogo v tej torti igrajo limone, ki so ovite v slasten biskvit.

sestavine

  • 3 limone (bio)
  • 300 g moke za torte
  • 100 g jogurta
  • 300 g sladkorja
  • 3 jajca (velikost L)
  • 80 ml olivnega olja
  • 1 ščep soli
  • Maslo za premaz
  • Moka za posipanje
  • Sladkor v prahu za posipanje

Priprava

  • 1. Umijte limone, jih dajte v kozico in prekrijte z mrzlo vodo. Ko zavre, vodo zavrzite. Spet dolijte mrzlo vodo in znova zavrite. Ponovite vsaj še dvakrat. Kuhajte približno 1 uro in 10 do 15 minut.
  • 2. Potem jih prepolovite, odstranite peške in limone pretlačite skupaj z lupino.
  • 3. Stepajte jajca in sladkor, dokler ni zmes svetle barve.
  • 4. Vmešajte jogurt, pretlačene limone in olivno olje.
  • 5. Skupaj zmešajte moko in sol.
  • 6. Suhe sestavine dodajte mokrim in nežno premešajte.
  • 7. Pekač za torto z odstranljivim dnom premažite z maslom in pomokajte. Testo nadevajte v pripravljeni pekač.
  • 8. Torto pecite na 170 stopinjah, dokler ni pečena oziroma 40 minut (z nabodalom preverite, če je pečena).
  • 9. Ohladite in posujte s sladkorjem v prahu.

Sorodni recepti

Poglej vse