Pečena zelenjava s kremo iz indijskih oreščkov

sestavine

  • Za zelenjavo:
  • 2 šopka korenčka
  • 1 majhna cvetača
  • 3 rdeče paprike
  • 100 g zamrznjenega fižola (s sobne temperature)
  • 1/2 žličke sumaka
  • 1/2 žličke origana
  • 1/2 žličke majarona
  • 1 žlička sezamovih semen
  • 50 ml ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1/2 limone
  • sol
  • Za kremo iz indijskih oreščkov:
  • 150 g indijskih oreščkov
  • 1 žlica hranilnega kvasa
  • 1 strok česna
  • 30 ml ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1/2 limone
  • sol
  • Za dekoracijo:
  • 20-30 g bučnih semen
  • rukola

Priprava

  • Operite korenje, cvetačo in paprike ter jih narežite. Začinite z majaronom, sumakom in origanom. Potresite s sezamom in soljo ter poškropite s sokom limone in oljem.
  • Korenje razporedite na pekač, v drugega pa paprike in cvetačo. Pecite 15 minut na 180 stopinjah.
  • Indijske oreščke namakajte vsaj štiri ure v mrzli vodi. Potem jih splaknite, odcedite in osušite. V mikserju zmešajte limonov sok, oljčno olje, oreščke, hranilni kvas, česen in sol po okusu. Med mešanjem dolijte skodelico tople vode, da dobite želeno gostoto. Posolite.
  • V ponvi prepražite bučna semena. Grah blanširajte v slanem kropu.
  • Postrezite kremo z oreščki, nanjo razporedite zelenjavo, dodajte grah ter okrasite z rukolo in prepraženimi semeni bučk.

Sorodni recepti

Poglej vse