Torta s kokosom in jagodami

sestavine

  • Za podlago:
  • 240 ml mleka
  • 125 g masla
  • 125 g moke
  • 5 jajc
  • 80 g kokosove moke
  • 1 žlica sladkorja (+ za posip)
  • ščep soli
  • Za kremo:
  • 400 g kremnega sira
  • 150 ml sladke smetane
  • 1 vrečka želatine
  • 1 vaniljev sladkor
  • 30 ml malibuja
  • 100 g sladkorja v prahu
  • Za jagode:
  • 500 g jagod
  • 1 žlica koruznega škroba
  • 120 g sladkorja
  • Za meringo:
  • 3 beljaki
  • ščep soli
  • 1 vaniljev sladkor
  • 150 g sladkorja

Priprava

  • Za podlago v kozici zmešajte mleko, sladkor, sol in maslo. Ko zavre, dodajte moko in kokosovo moko. Mešajte, dokler ne dobite kepe, ki se loči od stranic kozice. Ohladite in potem dodajte eno jajce za drugim, medtem pa mešajte z električnim mešalnikom.
  • Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilacija). V dva okrogla pekača s premerom 23 cm položite peki papir. Vanjo nabrizgajte testo ter ga pecite 15-20 minut. Pustite, da se podlogi ohladita.
  • Jagode prerežite na pol ali štiri dele in jih s sladkorjem kuhajte kakih 10 minut. Škrob pomešajte s 50 ml hladne vode in ga dodajte k jagodam. Premešajte in kuhajte še 5 minut. Prelijte v skledo, pokrijte s plastično folijo in ohladite.
  • Za kremo stepajte kremni sir z vaniljevim sladkorjem, malibujem in sladkorjem v prahu. Želatino prelijte s 30 ml vode in ko nabrekne, jo segrejte v vodni kopeli. Vanjo vmešajte del kreme, potem pa zmes dodajte v preostanek kreme. Premešajte. Sladko smetano stepite in dodajte kremi.
  • V model s snemljivim obročem položite podlago, kremo, jagode, spet kremo in podlago. V hladilniku naj bo 3 ure.
  • Za meringo stepite beljake s soljo, da se spenijo. V curku dodajajte sladkorni sirup. Stepajte do čvrstega.
  • Torto odstranite iz modela in premažite z meringo. S pomočjo žlice ustvarite valove. Meringo karamelizirajte z gorilnikom.

Sorodni recepti

Poglej vse