Sorodna oddaja:Dober tekOglejte si jo: Ponedeljek 21 Oktober ob 11:30 | Ponedeljek 21 Oktober ob 16:30

Opis

Torta s kokosom in jagodami

Priprava

  1. Za podlago v kozici zmešajte mleko, sladkor, sol in maslo. Ko zavre, dodajte moko in kokosovo moko. Mešajte, dokler ne dobite kepe, ki se loči od stranic kozice. Ohladite in potem dodajte eno jajce za drugim, medtem pa mešajte z električnim mešalnikom.
  2. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilacija). V dva okrogla pekača s premerom 23 cm položite peki papir. Vanjo nabrizgajte testo ter ga pecite 15-20 minut. Pustite, da se podlogi ohladita.
  3. Jagode prerežite na pol ali štiri dele in jih s sladkorjem kuhajte kakih 10 minut. Škrob pomešajte s 50 ml hladne vode in ga dodajte k jagodam. Premešajte in kuhajte še 5 minut. Prelijte v skledo, pokrijte s plastično folijo in ohladite.
  4. Za kremo stepajte kremni sir z vaniljevim sladkorjem, malibujem in sladkorjem v prahu. Želatino prelijte s 30 ml vode in ko nabrekne, jo segrejte v vodni kopeli. Vanjo vmešajte del kreme, potem pa zmes dodajte v preostanek kreme. Premešajte. Sladko smetano stepite in dodajte kremi.
  5. V model s snemljivim obročem položite podlago, kremo, jagode, spet kremo in podlago. V hladilniku naj bo 3 ure.
  6. Za meringo stepite beljake s soljo, da se spenijo. V curku dodajajte sladkorni sirup. Stepajte do čvrstega.
  7. Torto odstranite iz modela in premažite z meringo. S pomočjo žlice ustvarite valove. Meringo karamelizirajte z gorilnikom.

sestavine

Za podlago:

  • 240 ml mleka
  • 125 g masla
  • 125 g moke
  • 5 jajc
  • 80 g kokosove moke
  • 1 žlica sladkorja (+ za posip)
  • ščep soli

 

Za kremo:

  • 400 g kremnega sira
  • 150 ml sladke smetane
  • 1 vrečka želatine
  • 1 vaniljev sladkor
  • 30 ml malibuja
  • 100 g sladkorja v prahu

 

Za jagode:

  • 500 g jagod
  • 1 žlica koruznega škroba
  • 120 g sladkorja

 

Za meringo:

  • 3 beljaki
  • ščep soli
  • 1 vaniljev sladkor
  • 150 g sladkorja

Sorodni recepti