Sorodna oddaja:Dober tekOglejte si jo: Ponedeljek 21 Oktober ob 11:30 | Ponedeljek 21 Oktober ob 16:30

Opis

Račja juha

Priprava

  1. Raco razkosajte in položite v lonec. Prelijte z mrzlo vodo in zavrite. Peno odstranite in dodajte lovor, sol in poper.
  2. Kuhajte, dokler meso ne odpade s kosti. Potem osnovo precedite in odstranite kožo in kosti. Meso natrgajte.
  3. Krompir, korenček, pastinak, zeleno in paradižnik olupite, narežite na kocke in dodajte v osnovo.
  4. Ko se zelenjava omehča, juho spasirajte. Spet jo dajte na štedilnik, dodajte riž in drobno nasekljan luštrek in timijan.
  5. Ko se riž skuha, dodajte meso in kuhajte še 5 minut.
  6. Rumenjake zmešajte z jogurtom in dodajte zajemalko vroče juhe. Zmes zlijte v lonec, začinite s poprom in soljo ter kuhajte še 5 minut. Juho potresite z luštrekom.

Nasvet: Če ste ob raci dobili tudi drobovje, ga ravno tako uporabite za juho.

sestavine

  • 1 raca
  • 2 krompirja
  • 2 korenčka
  • 1 pastinak
  • 2 stebli zelene
  • 1 paradižnik
  • 2 lovorov list
  • 100 g riža
  • 1/2 šopka luštreka
  • 2 vejici timijana
  • sol in poper po potrebi

 

Za zgoščevanje:

  • 100 g jogurta
  • 2 rumenjaka

Sorodni recepti