Pečena polenta
Recept je iz: Lora in Stoyan
Pečena polenta
sestavine
- 400 g koruznega zdroba
- 400 g sira
- 200 g masla
- sol po okusu
- Meso:
- 250 g mletega svinjskega pleča
- 250 g mletega mesa s svinjskih reber
- 1 strok česna
- 1 žlica paprike
- 1/4 žličke komarčka
- 1/4 žličke suhega origana
- sol in poper po okusu
Priprava
- Česen strite v pasto z malce soli. Obe vrsti mletega mesa zmešajte s česnom, papriko, komarčkom, origanom, soljo in poprom. Pustite stati 20 minut. Potem meso nadrobite v ponev in pražite do zlatega.
- Koruzni škrob pomešajte z 1 l mlačne vode. 1 l vode zlijte v kozico in dodajte pol žličke soli. Ko voda zavre, postopoma dodajajte pasto s koruznim zdrobom in ves čas mešajte z leseno žlico. Kuhajte na srednjem ognju, kakih 25 minut. Ko se polenta neha lepiti na stranice, jo odstranite z ognja.
- V drugi kozici segrejte maslo. Na srednjem ognju mešajte, dokler ne dobi zlatorjave barve in oreškastega okusa. Umaknite z ognja in precedite.
- Z delom masla namastite večje modelčke za crème brûlée. Vanje razporedite polento in jo premažite z maslom. Potresite jo s praženim mesom in nadrobljenih sirom, na vrh pa zlijte še eno plast polente in sira. Pecite pri 180 stopinjah, približno 20 minut.
- Postrezite s preostalim mesom in sirom. Modelčke lahko potresete tudi s papriko in prelijete s še malo rjavega masla.
- *Pecite v ventilacijski pečici.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Bučkini polpeti s špinačno solato
Recepti Polenovka v ovoju z limoninimi testeninami