Pečena polenta

Pečena polenta
Sorodna oddaja:Dober tekOglejte si jo: Sreda 23 September ob 16:30 | Četrtek 24 September ob 00:00

Opis

Pečena polenta

Priprava

  1. Česen strite v pasto z malce soli. Obe vrsti mletega mesa zmešajte s česnom, papriko, komarčkom, origanom, soljo in poprom. Pustite stati 20 minut. Potem meso nadrobite v ponev in pražite do zlatega.
  2. Koruzni škrob pomešajte z 1 l mlačne vode. 1 l vode zlijte v kozico in dodajte pol žličke soli. Ko voda zavre, postopoma dodajajte pasto s koruznim zdrobom in ves čas mešajte z leseno žlico. Kuhajte na srednjem ognju, kakih 25 minut. Ko se polenta neha lepiti na stranice, jo odstranite z ognja.
  3. V drugi kozici segrejte maslo. Na srednjem ognju mešajte, dokler ne dobi zlatorjave barve in oreškastega okusa. Umaknite z ognja in precedite.
  4. Z delom masla namastite večje modelčke za crème brûlée. Vanje razporedite polento in jo premažite z maslom. Potresite jo s praženim mesom in nadrobljenih sirom, na vrh pa zlijte še eno plast polente in sira. Pecite pri 180 stopinjah, približno 20 minut.
  5. Postrezite s preostalim mesom in sirom. Modelčke lahko potresete tudi s papriko in prelijete s še malo rjavega masla.

 

*Pecite v ventilacijski pečici.

sestavine

  • 400 g koruznega zdroba
  • 400 g sira
  • 200 g masla
  • sol po okusu

 

Meso:

  • 250 g mletega svinjskega pleča
  • 250 g mletega mesa s svinjskih reber
  • 1 strok česna
  • 1 žlica paprike
  • 1/4 žličke komarčka
  • 1/4 žličke suhega origana
  • sol in poper po okusu

Sorodni recepti