Telečje kroglice z gorčično omako

Telečje kroglice z gorčično omako

sestavine

  • 500 g mletega telečjega mesa (pleče)
  • 1 jajce
  • 1 strok česna
  • 1/2 žličke suhega origana
  • 100 g pršuta
  • 1/2 žličke komarčkovih semen
  • 50 ml mleka
  • 2 rezini starega kruha
  • sol in poper po okusu
  • Omaka:
  • 50 ml vina marsala
  • 100 ml telečje osnove
  • 200 ml sladke smetane
  • 1 žlica dijonske gorčice
  • 1 vejica žajblja

Priprava

  • Komarček strite v terilniku. Dodajte česen in sol ter strite. Dodajte origano, poper in še malo soli, če je potrebna. Dobro strite.
  • Pršut drobno nasekljajte. Zmešajte mleto meso, pršut, začimbe, jajce in kruh, ki ste ga predhodno namočili v mleko in odcedili. Dobro premešajte.
  • Oblikujte manjše kroglice in jih popražite do zlatega na oljčnem olju (v ponvi z debelim dnom).
  • Ko so kroglice skoraj skuhane, jih vzemite ven. Deglazirajte z vinom. Ko alkohol izhlapi, dolijte osnovo in smetano.
  • Dodajte drobno nasekljan žajbelj in gorčico ter premešajte. Ko se omaka rahlo zgosti, dodajte kroglice. Kuhajte še 3-5 minut in postrezite.

Sorodni recepti

Poglej vse