Telečje kroglice z gorčično omako
Recept je iz: Lora in Stoyan
Telečje kroglice z gorčično omako
sestavine
- 500 g mletega telečjega mesa (pleče)
- 1 jajce
- 1 strok česna
- 1/2 žličke suhega origana
- 100 g pršuta
- 1/2 žličke komarčkovih semen
- 50 ml mleka
- 2 rezini starega kruha
- sol in poper po okusu
- Omaka:
- 50 ml vina marsala
- 100 ml telečje osnove
- 200 ml sladke smetane
- 1 žlica dijonske gorčice
- 1 vejica žajblja
Priprava
- Komarček strite v terilniku. Dodajte česen in sol ter strite. Dodajte origano, poper in še malo soli, če je potrebna. Dobro strite.
- Pršut drobno nasekljajte. Zmešajte mleto meso, pršut, začimbe, jajce in kruh, ki ste ga predhodno namočili v mleko in odcedili. Dobro premešajte.
- Oblikujte manjše kroglice in jih popražite do zlatega na oljčnem olju (v ponvi z debelim dnom).
- Ko so kroglice skoraj skuhane, jih vzemite ven. Deglazirajte z vinom. Ko alkohol izhlapi, dolijte osnovo in smetano.
- Dodajte drobno nasekljan žajbelj in gorčico ter premešajte. Ko se omaka rahlo zgosti, dodajte kroglice. Kuhajte še 3-5 minut in postrezite.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Bučkini polpeti s špinačno solato
Recepti Polenovka v ovoju z limoninimi testeninami