Telečje kroglice z gorčično omako

Telečje kroglice z gorčično omako
Sorodna oddaja:Dober tekOglejte si jo: Ponedeljek 21 September ob 16:30 | Torek 22 September ob 00:00

Opis

Telečje kroglice z gorčično omako

Priprava

  1. Komarček strite v terilniku. Dodajte česen in sol ter strite. Dodajte origano, poper in še malo soli, če je potrebna. Dobro strite.
  2. Pršut drobno nasekljajte. Zmešajte mleto meso, pršut, začimbe, jajce in kruh, ki ste ga predhodno namočili v mleko in odcedili. Dobro premešajte.
  3. Oblikujte manjše kroglice in jih popražite do zlatega na oljčnem olju (v ponvi z debelim dnom).
  4. Ko so kroglice skoraj skuhane, jih vzemite ven. Deglazirajte z vinom. Ko alkohol izhlapi, dolijte osnovo in smetano.
  5. Dodajte drobno nasekljan žajbelj in gorčico ter premešajte. Ko se omaka rahlo zgosti, dodajte kroglice. Kuhajte še 3-5 minut in postrezite.

sestavine

  • 500 g mletega telečjega mesa (pleče)
  • 1 jajce
  • 1 strok česna
  • 1/2 žličke suhega origana
  • 100 g pršuta
  • 1/2 žličke komarčkovih semen
  • 50 ml mleka
  • 2 rezini starega kruha
  • sol in poper po okusu

Omaka:

  • 50 ml vina marsala
  • 100 ml telečje osnove
  • 200 ml sladke smetane
  • 1 žlica dijonske gorčice
  • 1 vejica žajblja

Sorodni recepti