Kruhki z maslom in samardalo

sestavine

  • 600 g moke
  • 370 ml toplega mleka
  • 1 jajce
  • 1/2 kocke kvasa
  • 1 žlica medu
  • 1 žlička soli
  • 30 g masla
  • Za aromatično maslo:
  • 100 g masla
  • 1 žlica samardale
  • 1 jajce za premaz
  • maslo za premaz
  • sezam za dekoracijo
  • samardala za dekoracijo

Priprava

  • Zmešajte kvas s 120 ml toplega mleka in medom. Pustite aktivirati.
  • V veliko skledo dajte moko in sol, v sredini naredite luknjo. Vanjo razbijte jajce, razžvrkljajte, dodajte aktiviran kvas, stopljeno maslo in preostalo toplo mleko. Sestavine zgnetite v voljno testo. Testo dajte v skledo, pokrijte s plastično folijo in pustite vzhajati.
  • Testo razdelite na 4 dele. Zmešajte stopljeno maslo in samardalo.
  • Pekač namažite z maslom, prekrijte s peki papirjem in ponovno premažite z maslom.
  • Vse 4 dele testa razvaljajte v enako velike pravokotnike. Testo premažite z aromatičnim maslom in jih zložite eden na drugega.
  • Testo razrežite na 14 trakov in jih zvijte. Rolice dajte na pekač in pustite vzhajati.
  • Premažite z razžvrkljanim jajcem, potresite s sezamom in samardalo. Pecite v pečici na 180 stopinjah približno 20 minut.
  • Nasvet: Samardala je slana začimba, zato bodite previdni z uporabo.

Sorodni recepti

Poglej vse