Sorodna oddaja:Dober tekOglejte si jo: Ponedeljek 21 Oktober ob 11:30 | Ponedeljek 21 Oktober ob 16:30

Opis

Juha s fižolom in potrebušino

Priprava

Priprava:

  1. Fižol čez noč namočite v mrzli vodi. Potem ga odcedite. Dolijte vodo in zavrite. Spet ga odcedite, dolijte vodo in skuhajte.
  2. Por očistite ter olupite korenček, pastinak in papriko pa olupite. Zelenjavo narežite na drobno.
  3. Meso narežite na kocke, posolite in do zlatega popražite na masti. Odstranite ga iz ponve.
  4. V ponev stresite strto kumino in na hitro popražite. Dodajte zelenjavo in popražite.
  5. V ponev dodajte meso, popraženo zelenjavo in fižol ter dolijte vodo. Potresite z meto. Fižol naj se skuha do konca.
  6. Preostanek masti segrejte, dodajte dimljeno papriko in paradižnikov koncentrat. Kuhajte še 10 minut, solite in postrezite s svežim peteršiljem.

 

Nasvet: Lahko uporabite 3 ali 4 stroke česna in ga popražite skupaj z zelenjavo. Del juhe lahko spasirate in jo zlijete nazaj v lonec. Tako bo imela juha zanimivejšo teksturo.

 

sestavine

  • 300 g belega fižola
  • 400 g svinjske potrebušine
  • 1 pečena rdeča paprika
  • 1 por (samo beli del)
  • 1 pastinak
  • 1 korenček
  • 1/2 žlice mete
  • 2 žlici masti
  • 1/4 žlice kumine
  • 2 žlički dimljene paprike
  • 1 žlica paradižnikovega koncentrata
  • sol in poper po potrebi
  • svež peteršilj za povrh

Sorodni recepti