Sladica za 1 uro in že je pripravljena na brbončice!

sestavine

  • 6 jajc (na sobni temperaturi)
  • 200 g sladkorja
  • 350 g pšeničnega zdroba durum
  • 150 g moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 1 vrečka burbonskega vaniljevega sladkorja
  • 1,5 l bezgovega sirupa
  • Za postrežbo:
  • 250 ml smetane za stepanje
  • 50 g sladkorja
  • 1 vrečka burbonskega vaniljevega sladkorja

Priprava

  • 1. Stepite rumenjake skupaj s polovico sladkorja in z vaniljevim sladkorjem, dokler zmes ne postane bleda in se prostornina ne podvoji.
  • 2. Beljake stepite s preostalim sladkorjem, dokler ne nastanejo čvrsti vrhovi.
  • 3. Beljake nežno vmešajte v rumenjake.
  • 4. Pšenični zdrob durum zmešajte z moko in pecilnim praškom. Nežno vmešajte v jajčno zmes. Vlijte v pekač, obložen s peki papirjem.
  • 5. Približno 30 minut pecite v pečici, ogreti na 180 stopinj.
  • 6. Dokler je biskvit še vroč, ga navlažite s sirupom. Pustite stati čez noč.
  • 7. Postrezite s stepeno smetano, ki ste jo stepli s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem.

Sorodni recepti

Poglej vse