Biskvit z bezgovim sirupom
Recept je iz: Lora in Stoyan
Sladica za 1 uro in že je pripravljena na brbončice!
sestavine
- 6 jajc (na sobni temperaturi)
- 200 g sladkorja
- 350 g pšeničnega zdroba durum
- 150 g moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 1 vrečka burbonskega vaniljevega sladkorja
- 1,5 l bezgovega sirupa
- Za postrežbo:
- 250 ml smetane za stepanje
- 50 g sladkorja
- 1 vrečka burbonskega vaniljevega sladkorja
Priprava
- 1. Stepite rumenjake skupaj s polovico sladkorja in z vaniljevim sladkorjem, dokler zmes ne postane bleda in se prostornina ne podvoji.
- 2. Beljake stepite s preostalim sladkorjem, dokler ne nastanejo čvrsti vrhovi.
- 3. Beljake nežno vmešajte v rumenjake.
- 4. Pšenični zdrob durum zmešajte z moko in pecilnim praškom. Nežno vmešajte v jajčno zmes. Vlijte v pekač, obložen s peki papirjem.
- 5. Približno 30 minut pecite v pečici, ogreti na 180 stopinj.
- 6. Dokler je biskvit še vroč, ga navlažite s sirupom. Pustite stati čez noč.
- 7. Postrezite s stepeno smetano, ki ste jo stepli s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Bill Granger
Portugalske pite s kremo
Recepti Sara La Fountain
Masleni kolački z borovnicami
Recepti Lora in Stoyan
Višnjevi browniji s španskimi vetrci
Recepti Martha Stewart
Kolač z blitvo in rikoto
Recepti Lora in Stoyan
Malinovi zvitki z zapečeno meringo
Recepti Martha Stewart
Kolač s kondenziranim mlekom
Recepti Rudolph van Veen
Kolač z jabolki in mandlji
Recepti Rudolph van Veen
Financer
Recepti Lora in Stoyan
Torta s kokosom in jagodami
Recepti Lora in Stoyan
Kremna grahova juha