Portugalske pite s kremo

Predstavljamo vam portugalsko sladico za prave sladkosnede. Vzela vam bo samo 60 minut vašega časa.

 

 

 

sestavine

  • 3 rumenjaki
  • 115 g sladkorja
  • 230 ml smetane
  • 2 žlici gustina
  • 170 ml mleka
  • 1 list listnatega testa
  • 2 žlički vanilijevega ekstrakta

Priprava

  • Rumenjake ročno vmešamo s sladkorjem. Dodamo gustin in premešamo, dokler ne dobimo gladke zmesi. Med nenehnim mešanjem v curkih dodamo smetano in mleko.
  • Mešanico postavimo na srednje močen ogenj in nenehno mešamo, dokler se ne zgosti in začne vreti. Lonec odstavimo z ognja, dodamo ekstrakt vanilje in premešamo. Kremo vlijemo v skledo, pokrijemo s prosojno folijo in pustimo, da se ohladi.
  • Listnato testo prerežemo na dva kosa in enega položimo na drugega. Testo razvaljamo z valjarjem na rahlo pomokani površini. Zavijemo ga v rulado in narežemo na enake kose, debele približno centimeter.
  • Vsak kos testa razvaljamo v obliko in velikost jamice modla za mafine. V vsako jamico položimo kos testa. Nato v vsako gnezdece vlijemo žlico hladne kreme. Pite pečemo 15 do 20 minut pri 200 stopinjah v predhodno segreti pečici.

Sorodni recepti

Poglej vse