Portugalske pite s kremo

Portugalske pite s kremo

Opis

Priprava:

1. Rumenjake ročno vmešamo s sladkorjem. Dodamo gustin in premešamo, dokler ne dobimo gladke zmesi. Med nenehnim mešanjem v curkih dodamo smetano in mleko.

2. Mešanico postavimo na srednje močen ogenj in nenehno mešamo, dokler se ne zgosti in začne vreti. Lonec odstavimo z ognja, dodamo ekstrakt vanilje in premešamo. Kremo vlijemo v skledo, pokrijemo s prosojno folijo in pustimo, da se ohladi.

3. Listnato testo prerežemo na dva kosa in enega položimo na drugega. Testo razvaljamo z valjarjem na rahlo pomokani površini. Zavijemo ga v rulado in narežemo na enake kose, debele približno centimeter.

4. Vsak kos testa razvaljamo v obliko in velikost jamice modla za mafine. V vsako jamico položimo kos testa. Nato v vsako gnezdece vlijemo žlico hladne kreme. Pite pečemo 15 do 20 minut pri 200 stopinjah v predhodno segreti pečici.



sestavine

  • 3 rumenjaki
  • 115 g sladkorja
  • 230 ml smetane
  • 2 žlici gustina
  • 170 ml mleka
  • 1 list listnatega testa
  • 2 žlički vanilijevega ekstrakta

Sorodni recepti