Za prave navdušence malin imamo tu izvrstno sladico po receptu Lore in Stoyana.

sestavine

  • Za testo:
  • 450 g moke za fino pecivo
  • 250 ml toplega mleka
  • 60 g masla
  • 7 g suhega kvasa
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 jajce
  • lupina 1 limone
  • 1 vanilja
  • 1 ščep soli
  • Za mazanje:
  • 300 - 400 g malinovega džema
  • 50 g masla za modele
  • Za meringo:
  • 3 beljaki (sobne temperature)
  • 150 g sladkorja

Priprava

  • Zmešajte moko in sol v skledi. Naredite luknjo, vanjo ubijte jajce, naribajte lupino limone in dodajte vaniljo.
  • V drugi skledi zmešajte mleko, kvas, sladkor in raztopljeno maslo. Dobro zmešajte in dodajte moki.
  • Vse zmešajte in zgnetite v mehko testo. Pokrijte s plastično folijo ter pustite, da eno uro vzhaja.
  • Razvaljajte in namažite z džemom. Zvijte in narežite na kose.
  • Model za mafine obložite s peki papirjem in ga dobro namažite z maslom. Zvitke položite v luknje modela. Preostanek zvitkov položite na raven pekač, obložen s pomaščenim peki papirjem.
  • Naj vzhaja še 30–40 minut. Pecite v pečici, ogreti na 180 stopinj 15 minut, da se ohladijo.
  • Beljake stepite s sladkorjem do trdega in nadevajte v dekorirno vrečko. Nabrizgajte na zvitke in karamelizirajte z gorilnikom.

Sorodni recepti

Poglej vse