Brusketa s fižolom in tuno

Brusketa s fižolom in tuno
Sorodna oddaja:Dober tekOglejte si jo: Četrtek 24 September ob 11:30 | Četrtek 24 September ob 16:30

Opis

Brusketa s fižolom in tuno

Priprava

  1. Kruh narežite na rezine in ga položite na pekač. Pokapljajte ga z oljčnim oljem in pečemo pri 200 stopinjah, dokler ne dobi zlatorjave barve. Ohladimo in natremo s strokom česna.
  2. Drugi strok česna stremo v pasto z malo soli, peteršilj drobno nasekljamo in olive narežemo na kolutke. Dodamo odcejen fižol, naribano limonovo lupinico, sol, poper, limonov sok in oljčno olje. V hladilniku pustimo 30 minut.
  3. Rezine kruha obložimo s fižolom in tuno.

*Pecite v ventilacijski pečici.

sestavine

  • 1 štruca kruha
  • 2 pločevinki belega fižola (po 400 g)
  • 1 pločevinka tune v oljčnem olju (180 g)
  • 100 g zelenih oliv (brez koščic)
  • 1/2 šopka peteršilja
  • 2 stroka česna
  • 1/2 limone
  • 40 ml ekstra deviškega oljčnega olja + še malo za kruh
  • sol in poper po okusu

Sorodni recepti