Goveja jetrca s chorizom in gobami
Recept je iz: Lora in Stoyan
Goveja jetrca s chorizom in gobami
sestavine
- 400 g govejih jetrc
- 200 g mešanih gob (šampinjoni, bukov ostrigar, šitake...)
- 100 g klobase chorizo
- 1 rdeča čebula
- 2 stroka česna
- 50 ml olja
- 200 ml portovca ali marsale
- 50 g masla
- 30 ml sojine omake
- 1/4 žličke origana
- moka
- sol in poper
Priprava
- Jetrca očistite in jih narežite na 1 cm debele rezine.
- Jetrca posolite in popoprajte ter povaljajte v moki. Odvečno moko otresite in jetrca na obeh straneh popražite na polovici olja na srednje močnem ognju. Odstranite jih in posolite.
- V isto kozico nalijte vino in po želji flambirajte. Kuhajte, da se pokuha, in omako zgostite z maslom.
- Chorizo narežite na rezine, čebulo pa na trakove. Gobe očistite in jih na grobo narežite. Česen drobno nasekljajte.
- Chorizo dajte v mrzlo ponev in klobaso popražite na srednje močnem ognju. Ko začne iz nje teči maščoba in porjavi, dodajte čebulo in česen. Rahlo popražite, potem pa odstranite iz ponve.
- V isti ponvi popražite gobe. Po potrebi dolijte olje. V ponev dajte chorizo s čebulo in česnom ter začinite s sojino omako, origanom in poprom.
- Jetrca postrezite z mešanico gob in omako.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Michela Chiappa
Tribarvni njoki s kremasto lešnikovo omako
Recepti Primož Dolničar
Zeliščna sol