Goveja jetrca s chorizom in gobami

sestavine

  • 400 g govejih jetrc
  • 200 g mešanih gob (šampinjoni, bukov ostrigar, šitake...)
  • 100 g klobase chorizo
  • 1 rdeča čebula
  • 2 stroka česna
  • 50 ml olja
  • 200 ml portovca ali marsale
  • 50 g masla
  • 30 ml sojine omake
  • 1/4 žličke origana
  • moka
  • sol in poper

Priprava

  • Jetrca očistite in jih narežite na 1 cm debele rezine.
  • Jetrca posolite in popoprajte ter povaljajte v moki. Odvečno moko otresite in jetrca na obeh straneh popražite na polovici olja na srednje močnem ognju. Odstranite jih in posolite.
  • V isto kozico nalijte vino in po želji flambirajte. Kuhajte, da se pokuha, in omako zgostite z maslom.
  • Chorizo narežite na rezine, čebulo pa na trakove. Gobe očistite in jih na grobo narežite. Česen drobno nasekljajte.
  • Chorizo dajte v mrzlo ponev in klobaso popražite na srednje močnem ognju. Ko začne iz nje teči maščoba in porjavi, dodajte čebulo in česen. Rahlo popražite, potem pa odstranite iz ponve.
  • V isti ponvi popražite gobe. Po potrebi dolijte olje. V ponev dajte chorizo s čebulo in česnom ter začinite s sojino omako, origanom in poprom.
  • Jetrca postrezite z mešanico gob in omako.

Sorodni recepti

Poglej vse