File trske s fižolom in dimljeno slanino

sestavine

  • 800 g filejev trske
  • 200 g belega fižola
  • 200 g dimljene slanine
  • 1/2 zelene paprike
  • 1/2 rdeče paprike
  • 2 stroka česna
  • 1 majhna čebula
  • 1/2 šopka luštreka
  • 50 g masla
  • 60 ml oljčnega olja
  • Sol in poper

Priprava

  • Nasekljajte čebulo in česen. Slanino in papriko narežite na kocke.
  • Na polovici oljčnega olja prepražite zelenjavo in slanino. Dodajte odcejen fižol. Kuhajte 3-4 minute, dodajte maslo in potresite z nasekljanim luštrekom. Posolite in popoprajte.
  • File trske osušite, posolite in popoprajte. Fileje popecite na preostalem olju do zlatorjave barve.
  • Postrezite na mešanici s fižolom, pokapljajte z oljčnim oljem, v katerega ste dodali nasekljan luštrek.
  • Nasveti:
  • Recept lahko pripravite tudi z drugimi ribami in morsko hrano.
  • Fižolu lahko dodate morsko osnovo ali vodo.
  • Ko pečete ribo, jo vedno najprej zapecite s kožo navzdol, ker je tam več maščobe.

Sorodni recepti

Poglej vse