File trske s fižolom in dimljeno slanino
Recept je iz: Lora in Stoyan
File trske s fižolom in dimljeno slanino
sestavine
- 800 g filejev trske
- 200 g belega fižola
- 200 g dimljene slanine
- 1/2 zelene paprike
- 1/2 rdeče paprike
- 2 stroka česna
- 1 majhna čebula
- 1/2 šopka luštreka
- 50 g masla
- 60 ml oljčnega olja
- Sol in poper
Priprava
- Nasekljajte čebulo in česen. Slanino in papriko narežite na kocke.
- Na polovici oljčnega olja prepražite zelenjavo in slanino. Dodajte odcejen fižol. Kuhajte 3-4 minute, dodajte maslo in potresite z nasekljanim luštrekom. Posolite in popoprajte.
- File trske osušite, posolite in popoprajte. Fileje popecite na preostalem olju do zlatorjave barve.
- Postrezite na mešanici s fižolom, pokapljajte z oljčnim oljem, v katerega ste dodali nasekljan luštrek.
- Nasveti:
- Recept lahko pripravite tudi z drugimi ribami in morsko hrano.
- Fižolu lahko dodate morsko osnovo ali vodo.
- Ko pečete ribo, jo vedno najprej zapecite s kožo navzdol, ker je tam več maščobe.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Gabriele Sponza
Domača pica
Recepti Gabriele Sponza
Tacosi na mehiški način
Recepti Nenad Veljković
Irski golaž
Recepti Nenad Veljković
Som z limono
Recepti Nenad Veljković
Riž z zelenjavo
Recepti Bučkini polpeti s špinačno solato
Recepti Polenovka v ovoju z limoninimi testeninami
Recepti Rachel Khoo
Pomarančni žele s kandiranim korenjem
Recepti Rachel Khoo
Gratinirane gobe in cvetača
Recepti BURGERJI Z GOVEDINO