Sorodna oddaja:Dober tekOglejte si jo: Ponedeljek 21 Oktober ob 11:30 | Ponedeljek 21 Oktober ob 16:30

Opis

Dušen svinjski vrat z rižem in zelenjavo

Priprava

  1. Popecite kumin in koriander nad suho kozico. Zdrobite v možnarju s poprovimi semeni in soljo.
  2. Meso narežite na kocke. Meso začinite z zdrobljenimi začimbami in dobro premešajte. Pustite marinirati 4 - 5 ur.
  3. Meso prestavite v ponev. Dolijte 600 ml vode. Dodajte na drobno nasekljan čili in sok limete. Dodajte maslo in na grobo nasekljano čebulo ter pokrito kuhajte na srednjem ognju, dokler se meso ne zmehča in ostane le še maščoba – približno uro in 30 minut.
  4. Temeljito operite riž. Operite in nasekljajte por, papriki in česen. Ocvrite v olivnem olju.
  5. Dodajte riž. Začinite z origanom, prilijte jušno osnovo in dodajte lovorov list, na kocke narezan paradižnik in sojino omako. Naj zavre, kuhajte še 10 minut. Odstavite z ognja in pokrito postavite na stran za dodatnih 10 minut.
  6. Meso postrezite z rižem, nasekljanim svežim koriandrom in naribano lupinico limete.

sestavine

  • 800 g svinjskega vratu
  • 2 čebuli
  • 1 zelen čili
  • 1 limeta
  • 60 g masla
  • 1/2 šopka svežega koriandra
  • 1/2 čajne žličke semen kumina
  • 1/4 čajne žličke semen koriandra
  • 1/4 čajne žličke poprovih zrn
  • Sol po okusu

 

Za okras:

  • 200 g dolgozrnatega riža
  • 2 stebli pora
  • 2 sveži zeleni papriki
  • 1 strok česna
  • 500 - 600 ml kokošje jušne osnove
  • 1 paradižnik
  • 30 ml olivnega olja
  • 1 čajna žlička suhega origana
  • 1 lovorov list
  • 3 čajne žličke sojine omake

Sorodni recepti