Pečen piščanec z mladim krompirjem in gorčično omako
Recept je iz: Lora in Stoyan
Pečen piščanec z mladim krompirjem in gorčično omako
sestavine
- 1 piščanec
- 1,5 kg drobnega mladega krompirja
- 1 šopek korenčka
- 80 g mlade špinače
- 2 limoni
- sol in poper
- Za aromatično maslo:
- 1 glavica česna
- 2 vejici timijana
- 2 vejici rožmarina
- 1/4 šopka peteršilja
- 1 žlička origana
- 180 g mehkega masla
- 40–50 ml oljčnega olja
- sol in poper
- Za omako:
- 1 šalotka
- 1 strok česna
- 30 g masla
- 2 žlički medu
- 1–2 žlici gorčice v zrnju
- 150 g belo suho vino
- 100 ml smetane (35 % maščobe)
- sol in poper
Priprava
- Za aromatično maslo segrejte oljčno olje in dodajte olupljen česen. Pražite na majhnem ognju, da česen karamelizira (10-15 minut). Odcedite in malo ohladite.
- V mikser dajte timijan, peteršilj in rožmarin in zmiksajte. Dodajte maslo in ponovno zmiksajte. Dodajte karameliziran česen in ponovno zmiksajte. Začinite s soljo, origanom in poprom.
- Piščanca posolite in popoprajte ter premažite z aromatičnim maslom.
- Krompir operite in razporedite v pekač. Korenje olupite, a pustite malo zelenega dela. Korenje dodajte h krompirju. Posolite in popoprajte. Na vrh položite piščanca in dolijte skodelico vode. Ob strani položite krhlje limone.
- Pecite 45 minut na 190 stopinjah. Piščanca obrnite, premažite s preostalim maslom in pecite še 30-40 minut.
- Za omako na maslu prepražite nasekljano šalotko, česen in sol. Zalijte z vinom. Ko vino skoraj izhlapi, dodajte gorčico v zrnju, med in smetano. Posolite in popoprajte. Kuhajte par minut, da se omaka zgosti.
- Ko je piščanec pečen, ga preložite na pladenj. Špinačo dodajte k zelenjavi in premešajte, da se zmehča.
- Piščanca postrezite z zelenjavo in omako.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo