Solata z ječmenom, granatnim jabolkom in špinačo
Recept je iz: Lora in Stoyan
Solata z ječmenom, granatnim jabolkom in špinačo
sestavine
- 200 g ječmena
- 1 majhno rdeče zelje
- 1 granatno jabolko
- 3 stebla zelene
- 60 g orehov
- mlada špinača za serviranje
- Za preliv:
- 70 ml ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 limona
- 2 žlici belega balzamičnega kisa
- 1 žlička medu
- 1 žlička gorčice v zrnju
- 1 strok česna
- sol
Priprava
- Ječmen skuhajte v vodi do mehkega. Sperite s hladno vodo in odcedite.
- Granatno jabolko narežite na četrtine, nato z žlico tolcite po zadnji strani, da zrna padejo v posodo.
- Stebla zelena olupite in narežite na tanko. Zelje narežite na tanko. Zelenjavi zmešajte v posodi.
- Na suhi ponvi popecite orehe in jih nasekljajte.
- Zmešajte ječmen, zelje in zeleno. Dodajte polovico zrn granatnega jabolka.
- Za preliv zmešajte med, gorčico, balzamični kis, oljčno olje, limonino lupinico in sok, česen, ki ste ga zmečkali v pasto s ščepcem soli, in sol.
- Solato prelijte s prelivom in postrezite na mladi špinači. Okrasite z listjem zelene, popečenimi orehi in zrni granatnega jabolka.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Jolanta (Joli) Delibozova
Solata s poširanimi jajci
Recepti Sara La Fountain
Solata iz špinače in endivije s slanino
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Korenčkova solata z ingverjem
Recepti Rachel Allen
Solata s pečeno muškatno bučo in kruhki
Recepti Skutin sufle z mariniranimi agrumi in karamelno omako
Recepti Antonio in Gennaro
Solata z bresaolo
Recepti Gabriele Sponza
Solata caprese s koromačem
Recepti Gabriele Sponza
Solata roka
Recepti Nadia in Merijn
Tople maroške solate
Recepti Donna Hay
Solata iz popečenih paradižnikov