Sorodna oddaja:Dober tekOglejte si jo: Ponedeljek 27 September ob 11:30 | Ponedeljek 27 September ob 16:30

Opis

Marmorni kolač s čokoladno glazuro

Priprava

  1. Moko zmešajte s soljo in pecilnim praškom.
  2. Jajca in sladkor penasto umešajte. Dodajte olje in mleko in zmešajte, dodajte vaniljo in spet zmešajte. Dodajte moko in mešajte, da se poveže.
  3. Testo razdelite na dva dela. V en del vmešajte kakav.
  4. Model za kolač namažite z maslom in pomokajte ter otresite odvečno moko. Del svetlega testa nalijte v model, nanj nalijte temno testo in nato še preostanek svetlega in nežno premešajte, da ustvarite marmorni učinek.
  5. Pecite na 180 stopinjah 45 minut. Ohladite in vzemite iz modela. Položite na žičnato podlago.
  6. Smetano zagrejte in dodajte čokolado. Mešajte, da se čokolada stopi, nato pa s tem prelijte kolač. Posujte s praženimi orehi.

sestavine

  • 350 g moke
  • 4 jajca (velikost L)
  • 250 g sladkorja
  • 300 ml mleka
  • 200 ml olja
  • 1 jž pecilnega praška
  • 1 ščep soli
  • 2 jž kakava
  • 1 vaniljeva esenca

 

  • Maslo za mazanje
  • Moka za pomokanje

Za glazuro:

  • 300 g jedilne čokolade
  • 200 ml smetane za stepanje
  • 100 g praženih orehov

Sorodni recepti